Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΥΑΡΙΑ
Συνεχίζεται η κατάληψη για 2η βδομάδα

Τα συνδικαλιστικά όργανα των γονέων αντιδρούν στην ταξική «αξιολόγηση» των παιδιών τους

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους είναι η Ομοσπονδία Γονέων Βαυαρίας, οι Σύλλογοι Γονέων Μονάχου και Νταχάου και οι Σχολικές Επιτροπές, συνεχίζοντας για δεύτερη βδομάδα την κατάληψη του Τμήματος Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου Μονάχου. Οι γονείς αντιδρούν στον αποκλεισμό των παιδιών τους από την ανώτατη εκπαίδευση και στη βίαιη εξώθησή τους στην πρόωρη και χαμηλή τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση. Ομόφωνη απόφαση στήριξης του αγώνα των γονέων πήρε η Ελληνική Κοινότητα Μονάχου, σε Γενική Συνέλευσή της που έκανε προχτές, ενώ σήμερα στις 5:30μ.μ. θα συνεδριάσουν τα συνδικαλιστικά όργανα των γονέων για την κλιμάκωση του αγώνα.

Για το ίδιο θέμα, κατέθεσε χτες Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, προς τους υπουργούς Παιδείας Μ. Γιαννάκου και Εξωτερικών Π. Μολυβιάτη.

«Ουσιαστικά πρόκειται για την καθιέρωση από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ενός συστήματος αξιολόγησης γερμανικών προδιαγραφών, που πλήττει κυρίως τα παιδιά των εργατών μεταναστών και θα εφαρμόζεται στις δύο τελευταίες τάξεις του ελληνικού δημοτικού. Οι κρινόμενοι ως ικανότεροι θα διοχετεύονται στο γερμανικό σχολείο, που οδηγεί στα αντίστοιχα γερμανικά ΤΕΕ, ενώ οι «υστερούντες» θα οδηγούνται σ' ένα λειψό γυμνάσιο για την παροχή ανεπαρκών γνώσεων, που δε θα επιτρέπουν την ανταπόκριση των μαθητών στις απαιτήσεις του ελληνικού Λυκείου, πολύ περισσότερο τη συνέχιση των σπουδών τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ», επισημαίνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση.

Και καταλήγει: «Επειδή τα προωθούμενα μέτρα έρχονται ουσιαστικά να απαγορέψουν τη μόρφωση στα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών, που στην πλειοψηφία τους είναι εργάτες και γι' αυτό δεν έχουν άλλες - ατομικές διεξόδους παρά μόνο τη μέχρι τέλους συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς αν προτίθεται να επιλύσουν το πρόβλημα και να ανταποκριθούν στο αίτημα των γονιών και αν θα πάρουν μέτρα για την παροχή μιας αναβαθμισμένης και ενιαίας - χωρίς φραγμούς και διακρίσεις - μόρφωσης για όλα τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών στη Βαυαρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ