Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Επιβαρυντικές καταθέσεις για τον Αχιλ. Ζήση

Απορρίφθηκε το αίτημα του Αχιλ. Ζήση, αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για εξαίρεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, από τις σε βάρος του έρευνες για το θέμα της εξοχικής του κατοικίας στο Καστέλι Ηρακλείου της Κρήτης. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός έκρινε αβάσιμη την αίτηση εξαίρεσης, γιατί δεν περιέχει γεγονότα, τα οποία να δικαιολογούν δυσπιστία ως προς την αμεροληψία του Γ. Σανιδά.

Στο μεταξύ ο Αχιλ. Ζήσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κληθεί τις προσεχείς ημέρες ως ύποπτος για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στον Γ. Σανιδά. Επίσης, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα κληθεί και ο επιχειρηματίας Κ. Αβραμίδης, ο οποίος φέρεται να κατέβαλε μέρος των εξόδων για την εξοχική κατοικία του Αχιλ. Ζήση, όταν η γυναίκα του ως δικηγόρος χειριζόταν δικαστική υπόθεση του επιχειρηματία.

Πάντως, η ποινική έρευνα για την υπόθεση του Αχιλ. Ζήση έχει φτάσει στο τέλος και αναμένεται να ακολουθήσει η πειθαρχική έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Σανιδάς έχει εξετάσει έξι δικαστές των οποίων οι καταθέσεις είναι επιβαρυντικές για τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. Επίσης, έχουν καταθέσει εργάτες και εργολάβος, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο Κ. Αβραμίδης πλήρωσε τα έξοδα για την κατασκευή της εξοχικής κατοικίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ