Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μοναδική η ατμόσφαιρα στην κατασκήνωση

...Και διπλοπενιές μέχρι το πρωί
...Και διπλοπενιές μέχρι το πρωί
Σε αγωνιστικό παλμό βρίσκονταν οι κατασκηνωτές ήδη από την ώρα του ταξιδιού, όταν δεκάδες πούλμαν από Αττική και Πελοπόννησο έφταναν στην παραλία Μπούκα του Δήμου Μεσσήνης. Είτε με ένα μπουζούκι να παίζει τη «Φάμπρικα», είτε μια κιθάρα να επιμένει ότι «όπως και να 'ναι ο κόσμος... θα 'μαι στην πρώτη τη γραμμή», με συνθήματα για τις «Εννιά δεκαετίες αγώνα και θυσίας...» του ΚΚΕ ή ακόμα με ξεναγήσεις από ντόπιους συντρόφους για π.χ. το αεροδρόμιο - κοντά στην κατασκήνωση - που το ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών εγκαταστάθηκε στην κατασκήνωση την Παρασκευή το βράδυ, ενώ ξημερώματα Σαββάτου έφτασαν και οι υπόλοιποι.

Τους κατασκηνωτές υποδέχτηκαν σε ένα δάσος με ευκάλυπτους, ακριβώς δίπλα στη μεγάλη αμμουδιά, οι τοπικές οργανώσεις που είχαν αναλάβει να ετοιμάσουν το χώρο. Ενδιαφέρον είχαν η έκθεση βιβλίου που λειτουργούσε στο χώρο με βιβλία λογοτεχνίας, ιστορίας και πολιτικής, όπως και η έκθεση φωτογραφίας, αφιερωμένη στην τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ: Στρατιωτικές επιχειρήσεις, στιγμιότυπα από τη δράση της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης, δημοσιεύματα της εποχής από το «Ριζοσπάστη» κλπ. Ακόμα, λειτουργούσε περίπτερο του «Οδηγητή», της εφημερίδας του ΚΣ της ΚΝΕ, που... «μεροληπτεί και το δηλώνει υπέρ της νεολαίας».

Με ενθουσιασμό έγινε αποδεκτή η πρωτοβουλία των διοργανωτών να προσφέρουν μεταξύ άλλων ψητή γουρουνοπούλα, μία από τις τοπικές νοστιμιές. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις (μπάσκετ, ποδοσφαίρου, μπιτς βόλεϊ) όπου πραγματοποιήθηκε και το τουρνουά ποδοσφαίρου έγιναν ανάρπαστες, καθώς ήταν γεμάτες ακόμα και... μεταμεσονύχτια.

Μετά το χαιρετισμό του γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ, Λευτέρη Πουρνάρα, την Παρασκευή το βράδυ, ακολούθησε η προβολή βίντεο για τα 60χρονα από την Αντιφασιστική Νίκη και η παράσταση «Συνομιλίες Προσφύγων» από το θίασο των ΤΕΙ Λεκανοπεδίου. Η βραδιά «έκλεισε» με αντάρτικα και πολιτικά τραγούδια. Το Σάββατο, μετά την ενδιαφέρουσα παρουσίαση του βιβλίου της Κ. Καμαρινού, το μουσικό πρόγραμμα πλαισίωσε το συγκρότημα «Κοτζάμ» με ροκ και έντεχνα τραγούδια, ενώ ρεμπέτικο γλέντι στήθηκε με το συγκρότημα του Δημήτρη Γιαννόπουλου.


Αναστασία ΜΟΣΧΟΒΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ