Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Το όργιο αυταρχισμού δεν περνά

Οι μαθητές της Αθήνας συνεχίζουν με δυναμικές καθημερινές κινητοποιήσεις απαντώντας με δυναμισμό στην ένταση της τρομοκρατίας απο την πλευρά του κρατικού μηχανισμού και του υπουργείου Παιδείας. Ο αυταρχισμός βρίσκει ενωμένους τους μαθητές που αντιδρούν μαζικά και όπου επιδιώκεται να γίνουν συλλήψεις βγαίνουν στο δρόμο και οργανώνουν μαχητικά μπλόκα.

Στο 54ο Λύκειο Αθηνών στα Σεπόλια ο εισαγγελέας που έσπασε την αλυσίδα της κατάληψης και οι αστυνομικές δυνάμεις που πήγαν να συλλάβουν το Θεοδόση Μπενάτο, μαθητή και μέλος του Συντονιστικού Αγώνα σχολέιων Αθήνας απάντησαν δυναμικά και αποφασισμένα και απέτρεψαν την σύλληψη και διατράνωσαν την θέληση τους να συνεχίσουν τον αγώνα.

Η πρωτοπόρα μαθήτρια της Ιωνιδείου και μέλος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά, Αγγελική Πούλου, δέχτηκε χθες το πρωί προσωπικές απειλές από τον καθηγητή Βιολογίας κ. Καφαντάρη που θα παρακαλούσε να μην την έχει μαθήτρια... Ο καθηγητής της είπε ότι θα την «χτυπήσει» στους βαθμούς και θα της «τραβήξει το αυτάκι, γιατί δεν το έχει κάνει ο πατέρας της»(!), ενώ απαγορεύοντάς της να μιλήσει επιδόθηκε σ' ένα όργιο αντικομμουνισμού και «μείωσης» της άριστης μαθήτριας.

Απειλητικά τηλέφωνήματα στο σπίτι τους, δέχτηκαν προχθές και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς που κάνουν αποχή. «Αγανακτησμένοι γονείς» απείλησαν τους πρωτοπόρους στον αγώνα μαθητές ότι θα τους στείλουν στο αναμορφωτήριο!

Εξι μαθητές του Γυμνασίου Θρακομακεδόνονων αποβλήθηκαν με διήμερη αποβολή που έληξε χτες, επειδή ήταν μέλη του 15μελούς, νε την κατηγορία ότι δεν «φύλαξαν καλά το σχολείο» όπως δικαιολόγησε την απόφασή της η διευθύντρια του σχολείου κ. Αυλογιάρη, προφασιζόμενη σοβαρές ζημιές. Ομως στο σχολείο η μοναδική ζημιά που υπήρξε, ήταν δύο σπασμένες καρέκλες... «Επειδή δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε τους εξωσχολικούς που τις έσπασαν, αναγκαστικά θα τιμωρηθείτε εσείς» ήταν η προκλητική απάντηση της διευθύντριας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν το απλόχερο μοίρασμα διήμερων αποβολών, είχε προηγηθεί άλλο ένα κρούσμα εκβιασμού και τρομοκρατίας στο ίδιο σχολείο. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών, που έγινε πριν λίγες μέρες, οι καθηγητές απείλησαν τους μαθητές πως όσοι ψηφίσουν υπέρ της κατάληψης θα γραφτούν στο ποινολόγιο... Εξοργιστική όμως είναι τόσο η στάση του Συλλόγου Γονέων ο οποίος ανέχεται παθητικά την αυταρχική απόφαση της διευθύντριας, αλλά και του κοινοτάρχη της περιοχής Σάββα Βασιλειάδη που όταν ενημερώθηκε, απάντησε ότι «τι να κάνω; δεν είμαι διευθυντής σχολείου»!

Οι μαθητές από τα σχολεία από τον Αλιμο και την Ηλιούπολη, έστησαν μπλόκο χτες το πρωί στην Βουλιαγμένης, ενώ το 32ο Λύκειο Αθηνών έστησε μπλόκο στην Κολιάτσου. Το 6ο ΤΕΕ Αμπελοκήπων απέκλεισε την Λ. Αλεξάνδρας, και οι μαθητές από του Ζωγράφου πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Επίσης, οι μαθητές του ΤΕΕ Ν. Ιωνίας έστησαν μπλόκο στην Λ. Ηρακλείου, ενώ κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες και οι μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας.

Στην Αρτα

Συνεχείς εισαγγελικές παρεμβάσεις επιχειρούνται στα ΤΕΕ της Αρτας, για να λήξει η κατάληψη, λες και όταν τα ΤΕΕ ήταν ανοιχτά έκαναν μάθημα... Στο 1ο Λύκειο Αρτας, ο διευθυντής κ. Νάκος απειλεί με αποβολές τους μαθητές ενώ στο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν την Τετάρτη, καταγγέλουν ότι έστειλε «ρουφιάνο» για να κατονομάσει ποιοι συμμετείχαν. Παράλληλα, ο διευθυντής του 2ου Λυκείου της πόλης απαγόρεψε στο 15μελές να ενημερώσει τους μαθητές για το συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ