Πέμπτη 7 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Η πρέσα της «άρπαξε» το χέρι

Μια ακόμα ξενοδοχοϋπάλληλος στην Κέρκυρα έπεσε χτες θύμα της εντατικοποίησης της εργασίας στους χώρους δουλιάς. Η Θ. Μπόικου, υπάλληλος στο ξενοδοχείο «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» στο πόστο των πλυντηρίων, τραυματίστηκε όταν ο κύλινδρος της πρέσας σιδερώματος έπεσε στο δεξί της χέρι, με αποτέλεσμα να της δημιουργήσει κάταγμα στο ένα δάκτυλο και εγκαύματα.

«Το νέο εργατικό «ατύχημα», ο πρόσφατος ξυλοδαρμός εργαζόμενου στο "Κέρκυρα Γκολφ" και η αυθαίρετη απόλυση εργαζόμενης στο ξενοδοχείο "Ρόκα", η μη καταβολή δεδουλευμένων ακόμη και από την περσινή περίοδο, η κατάργηση του 8ώρου αποδεικνύουν ότι ουσιαστικά τα ξενοδοχεία έχουν μετατραπεί σε γκέτο και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε σύγχρονους δούλους», τονίζει στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων η ΚΟΒ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να πάρουν μαζικά μέρος στις σημερινές κινητοποιήσεις, να παλέψουν για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε οργανωμένο ταξικό αγώνα δυναμώνοντας το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ