Πέμπτη 7 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Από τη Δευτέρα τα μηχανογραφικά

Ανακοινώθηκαν χτες από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των υποψηφίων για εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που εξετάστηκαν σε ειδικά μαθήματα, καθώς και των αποφοίτων των ΤΕΕ που συμμετείχαν στις ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΤΕΙ. Από τη Δευτέρα 11 Ιούλη ξεκινά η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, η οποία λήγει στις 22 Ιούλη.

Οπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας για τις βαθμολογίες των αποφοίτων των ΤΕΕ, στα Νέα Ελληνικά κάτω από 10 έγραψε το 72,98% των υποψηφίων, στα Μαθηματικά το 55,19%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα μαθήματα ειδικότητας. Οι βαθμολογίες αντικατοπτρίζουν τον ίδιο το χαρακτήρα των ΤΕΕ που προσφέρουν στενή κατάρτιση και απευθύνονται σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ταξικού λυκείου, το οποίο είναι προσανατολισμένο στην εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά τα ειδικά μαθήματα, σε μικρά ποσοστά κινήθηκαν οι αριστούχοι (με εξαίρεση το μάθημα των Ισπανικών), ενώ περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους έγραψαν κάτω από τη βάση στα μαθήματα των Γερμανικών και της Αρμονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ