Πέμπτη 7 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Τα μηνύματα του Φεστιβάλ προωθεί στη νεολαία της χώρας της η Εθνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή Λιβάνου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η δραστηριότητα των Εθνικών Προπαρασκευαστικών Επιτροπών ανά τον κόσμο, για την προετοιμασία και την επιτυχία του 16ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, που θα πραγματοποιηθεί στο Καράκας της Βενεζουέλας στις 7-15 Αυγούστου.

Στο ίδιο κλίμα, παρά τις έντονες πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, δραστηριοποιείται και η ΕΠΕ Λιβάνου, που συγκροτήθηκε πριν έξι μήνες με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Νεολαίας Λιβάνου και τη συμμετοχή αριστερών, πατριωτικών και δημοκρατικών νεολαιών και οργανώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών και εργατικά συνδικάτα.

Οπως επισήμανε στο «Ρ» το στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λιβάνου, Ζιάντ Ρίντα, «η ΕΠΕ δουλεύει πάνω σε δύο βασικούς στόχους. Πρώτον, διαδίδει τις ιδέες και τους στόχους του Φεστιβάλ στη λιβανέζικη νεολαία και δεύτερον, δουλεύει για τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού συντρόφων και φίλων». Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, η ΕΠΕ συμμετέχει σε πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις, όπως στο φεστιβάλ στη Βηρυτό, με θέμα τη συμπαράσταση στους Λιβανέζους φυλακισμένους στο Ισραήλ. Εκεί, στο περίπτερο της ΕΠΕ πραγματοποιήθηκε μια πρώτη επαφή των μελών της με τη νεολαία, ενώ ξεκίνησαν οι πρώτες εγγραφές των αντιπροσώπων για το ΠΦΝΦ.

Ακόμη, συμμετείχε σε φεστιβάλ για το ρόλο της γυναίκας και τα δικαιώματά της, όπου πρόβαλε τη σημασία της συμμετοχής των γυναικών στο ΠΦΝΦ. Οι παρευρισκόμενες νέες γυναίκες ανταποκρίθηκαν εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για το φεστιβάλ και δηλώνοντας συμμετοχή.

Επιπλέον, η ΕΠΕ Λιβάνου συμμετείχε, με περίπτερο στο οποίο ενημέρωνε για το ΠΦΝΦ, σε μουσικές εκδηλώσεις και τοπικά παραδοσιακά φεστιβάλ, ενώ παράλληλα διοργανώνει συχνά σε διάφορες περιοχές συνεντεύξεις Τύπου και συσκέψεις με τη νεολαία.

«Ελπίζουμε, υπογράμμισε το στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λιβάνου, ότι όλες αυτές οι κινήσεις θα βοηθήσουν στην επιτυχία του Φεστιβάλ και στο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, για την παγκόσμια ειρήνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ