Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα καλά και... συμφέροντα

«Αναγνωρίζω ότι η επιφάνεια της Γης είναι θερμότερη και ότι η αύξηση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας επιδεινώνει το πρόβλημα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Δανίας.

Οσοι βιάστηκαν να χαρούν, ότι ο πλανητάρχης αποφάσισε να θυσιάσει τα συμφέροντα από τις πολυεθνικές πετρελαίου και άλλες εταιρίες που μολύνουν το περιβάλλον, έπεσαν έξω. Τους επανέφερε στην... τάξη ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος - ενόψει της συνάντησης της Συνόδου των αρχηγών των 8 πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου (G8) που άρχισε στη Μεγάλη Βρετανία - εξέφρασε τη διαφωνία του με τα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αερίων, λέγοντας: «Θα πω στους Ευρωπαίους φίλους μας ότι το Κιότο θα καταστρέψει την οικονομία μας».

Με απλά λόγια, ομολόγησε δημόσια πως δεν τον ενδιαφέρει αν οι πολυεθνικές μολύνουν το περιβάλλον και καταστρέφουν τον πλανήτη, αλλά - πρωτίστως - ενδιαφέρεται για την προάσπιση των συμφερόντων της αμερικανικής οικονομίας. Δηλαδή, τα συμφέροντα των πολυεθνικών πετρελαίου και άλλων μεγιστάνων του πλούτου, που τον ανέδειξαν και τον διατηρούν στη θέση του πλανητάρχη, ακριβώς για να υπερασπίζεται την κερδοσκοπική τους ασυδοσία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ