Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Απογευματινή» και «βασικοί μέτοχοι»

«Το ζητούμενο είναι η συμβατότητα του ελληνικού Συντάγματος με την κοινοτική νομοθεσία. Η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του Κοινοβουλίου, καθώς και το εθνικό συμφέρον».

*

Αυτά έλεγε η κυβέρνηση, με κάθε επισημότητα, για το «βασικό μέτοχο». Αυτά έλεγε αυτοπροσώπως ο κ. Καραμανλής (δική του η παραπάνω δήλωση, που έγινε στις 23/3/2005).

Τελικά, προχτές, είχαμε την τελευταία πράξη της συμμόρφωσης της ελληνικής νομοθεσίας με τους «ευρω-νταβατζήδες». Η κυβέρνηση - που θα... υπερασπιζόταν το ελληνικό Σύνταγμα - αφού πήρε πίσω το δικό της νόμο για το «βασικό μέτοχο», κατόπιν της νέας εντολής της ΕΕ, πήρε πίσω ακόμα και αυτόν το «φερετζέ» της διαπλοκής, δηλαδή τον προηγούμενο νόμο, εκείνον του ΠΑΣΟΚ. Τώρα, δηλαδή, οι «νταβατζήδες» - οι οποίοι θα «πατάσσονταν» - μπορούν να είναι «νταβατζήδες» και με το... νόμο που καταργεί κάθε νόμο που τους αφορά. Ετσι ο κ. Σαραντόπουλος, πχ, δε χρειάζεται να κρύβεται πλέον ότι, αν και εργολάβος και εργολήπτης δημόσιων έργων, κατέχει και εφημερίδα, την ώρα μάλιστα που απειλεί να πετάξει στο δρόμο 220 εργαζόμενους της «Απογευματινής»...

*

Και πώς περιγράφονται όλα τούτα; Με μια φράση: «Συνέπεια λόγων και έργων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ