Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανεπαρκής η ασφάλεια τροφίμων

Στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους θυσιάζεται και η ασφάλεια των τροφίμων. Οπως προκύπτει από διημερίδα που διοργανώνει από χτες το ΤΕΕ, παρά την εφαρμογή του HACCP (εξειδικευμένο σύστημα διασφάλισης της ασφάλειας τροφίμων) στην αλυσίδα παραγωγής, διακίνησης και κατανάλωσης τροφίμων, τα προβλήματα παραμένουν. Διατροφικές κρίσεις συμβαίνουν διαρκώς τα τελευταία χρόνια, που οφείλονται σε γνωστούς κινδύνους (παθογόνοι μικροοργανισμοί, χημικοί επιμολυντές) λόγω έλλειψης ελέγχου ή αστοχιών, ενώ όλο και νέοι κίνδυνοι μας απειλούν, όπως η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια, οι αλλεργίες από τρόφιμα κ.ά.

Οπως αναφέρθηκε, το θέμα της ασφάλειας των τροφίμων, είναι ευρύτατο, αφού εμπλέκονται και αρκετοί επιστήμονες, αλλά και αρκετές επιχειρήσεις, από βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων, έως χώρους μαζικής εστίασης (κέτερινγκ, φαστφούντ), ξενοδοχεία, εστιατόρια, νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ κλπ. Οι Ελληνες, μαζί με τους Πορτογάλους και τους Βέλγους, είναι οι λιγότερο διεκδικητικοί στην ΕΕ, όσον αφορά τα θέματα προστασίας του καταναλωτή, με βάση έρευνα του «Ευρωβαρόμετρου»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ