Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Στο «χέρι» του λαού η αλλαγή των συσχετισμών!

Ομιλία του Τάσου Τσιαπλέ, γραμματέα της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και μέλους της ΚΕ του Κόμματος, στα Σουφλάρια Λάρισας

Στα προβλήματα που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει η αντιλαϊκή πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και στις θέσεις του ΚΚΕ, αναφέρθηκε ο Τ. Τσιαπλές, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, μιλώντας προχθές το βράδυ σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Σουφλαρίων του ΚΚΕ, στη Λάρισα, στη συμβολή των οδών Σεφέρη και Αγιάς.

Οπως τόνισε ο Τ. Τσιαπλές, η άνοδος της ΝΔ στην κυβέρνηση επιβεβαίωσε την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι αυτή θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με εκείνη του ΠΑΣΟΚ. Και υπογράμμισε: «Σήμερα ΝΔ και ΕΕ, με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ και των ξεπουλημένων πλειοψηφιών του συνδικαλιστικού κινήματος, προωθούν εξειδικευμένες πολιτικές σε βάρος των εργατοϋπαλλήλων, των μικρομεσαίων ΕΒΕ και αγροτών. Ιδιαίτερα πλήγματα δέχονται νεολαία και γυναίκες. Χειροτερεύουν οι συνθήκες δουλιάς και ζωής σ' όλη τη χώρα, ιδιαίτερα σε υποβαθμισμένες περιοχής. Η αντιλαϊκή επίθεση δεν έχει ημερομηνία λήξης. Αυτά τα μέτρα πρέπει να συναντήσουν τη δυναμική αντίσταση από το λαϊκό κίνημα. Αν κυριαρχήσει πνεύμα ηττοπάθειας, τότε θα ακολουθήσουν νέα χειρότερα μέτρα, που θα επιφέρουν πρωτοφανή επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ιδιαίτερα των νέων».

Και αναπτύσσοντας την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ για Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία, είπε ότι η διεκδίκηση αυτής της εξουσίας, που θα υπηρετεί το λαό και όχι τους κεφαλαιοκράτες, προϋποθέτει τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου, που για να γίνει πρέπει να απεγκλωβιστεί ο λαός από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ και να ισχυροποιήσει αποφασιστικά το ΚΚΕ. «Ο συσχετισμός - κατέληξε - δεν είναι αναλλοίωτος, ούτε το κεφάλαιο και τα κόμματά του ανίκητα. Μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει με την παρέμβαση του λαού. Στο χέρι του είναι και τον καλούμε να το κάνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ