Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Προσπάθεια καθαγιασμού του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία

Παρέμβαση - αιτιολόγηση ψήφου του Γιώργου Τούσσα σχετικά με το ψήφισμα για τη Σρεμπρένιτσα

Τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα χρησιμοποιούνται σαν πλυντήριο για τον βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας

Associated Press

Τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα χρησιμοποιούνται σαν πλυντήριο για τον βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας
Την προσπάθεια αθώωσης των Αμερικανοευρωπαίων στη Γιουγκοσλαβία και την επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας, κατήγγειλε εκ μέρους της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, στην αιτιολόγηση ψήφου του, όσον αφορά το ψήφισμα για τη Σρεμπρένιτσα, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Γιώργος Τούσσας, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Γ. Τούσσας στην τοποθέτησή του σημείωσε:

«Το απαράδεκτο ψήφισμα για τη Σρεμπρένιτσα, μια υπόθεση που κρύβει μεγάλα ερωτηματικά ακόμη, επιχειρεί να αθωώσει το βάρβαρο, δολοφονικό πόλεμο που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Να δικαιολογήσει τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας, η οποία διαμελίστηκε από την επέμβαση των Ευρωπαίων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών, προκαλώντας αρχικά πόλεμο στο εσωτερικό της χώρας και στη συνέχεια την επίθεση του ΝΑΤΟ. Χρησιμοποιούνται τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα σαν πλυντήριο για το βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, στον οποίο συμμετείχε η ΕΕ και ταυτόχρονα για να νομιμοποιηθούν οι επερχόμενες κινήσεις για το ξαναμοίρασμα των Βαλκανίων και οι σχεδιαζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι σε χώρες της ευρύτερης περιοχής».

Συνεχίζοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε: «Επιχειρείται παράλληλα ο καθαγιασμός του στημένου αμερικανόπνευστου Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης, του οποίου το "κατηγορητήριο" κατέρρευσε και γελοιοποιήθηκε. Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα, θέλουμε να επισημάνουμε ότι ανεξάρτητα από το πώς εξελίχθηκαν: α) δεν μπορεί να αποσιωπούνται οι αιτίες, δηλαδή η ιμπεριαλιστική ξένη επέμβαση και β) θα πρέπει οι λαοί να μην ξεχνούν πως οι βόμβες στην αγορά του Σεράγεβο, που προκάλεσαν την όξυνση του πολέμου, ήταν αποτέλεσμα της δράσης ξένων μυστικών υπηρεσιών».

Καταλήγοντας ο Γ. Τούσσας, υπογράμμισε ότι «η αναφορά του ψηφίσματος στη Σρεμπρένιτσα σαν το μεγαλύτερο μεταπολεμικό έγκλημα αποτελεί τυφλή πλαστογράφηση της ιστορίας, γιατί το μεγαλύτερο μεταπολεμικό έγκλημα του ιμπεριαλισμού στην Ευρώπη μέχρι σήμερα είναι η σφαγή της Γιουγκοσλαβίας. Παρά το γεγονός ότι οι ιμπεριαλιστές σήμερα προσπαθούν να δικάσουν τα θύματά τους, στη λαϊκή συνείδηση κατηγορούμενοι δολοφόνοι είναι οι Κλίντον - Μπλερ - Αθνάρ - Σολάνα (ΓΓ του ΝΑΤΟ), καθώς και οι συνεργοί τους "κεντροαριστεροί" (Ντ' Αλέμα, Σημίτης, Ροκάρ), οι οποίοι είναι ηθικά και πολιτικά υπεύθυνοι για τον πόλεμο, το βομβαρδισμό του μαιευτηρίου του Βελιγραδίου, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του σχολείου του Αλέξινατς, τη σφαγή αμάχων, τη ρίψη βομβών στείρωσης και την καταστροφή υποδομών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ