Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απλές συστάσεις

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΠΛΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ προς την ελληνική κυβέρνηση οι προτάσεις του ΟΟΣΑ, για καθήλωση των μισθών, κατάργηση του 8ωρου και αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Θα τον πιστεύαμε ευχαρίστως, αν η κυβέρνηση δεν προωθούσε αυτήν ακριβώς τη χρονική περίοδο τα συγκεκριμένα μέτρα με τον γνωστό τρόπο του... «κοινωνικού διαλόγου».

Μάλλον όμως συμφωνούμε μαζί του περί του ότι δεν υπάρχει κάποια θεσμικού χαρακτήρα δέσμευση, ώστε να γίνουν αποδεκτές οι «συστάσεις» του ΟΟΣΑ. Αλλο πράγμα είναι αυτό που δεσμεύει τους κυβερνώντες.

Η πολιτική τους συμφωνία και θέληση να κάνουν όλα όσα απαιτεί η «ελεύθερη αγορά» και τα επιχειρηματικά συμφέροντα κάθε είδους, είναι που τους δεσμεύει. Κι αυτή είναι η ισχυρότερη δέσμευση από όλες.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ να μην αδικούμε τους «δεσμευμένους» σε αυτή την ιστορία να αναφερθούμε και στις χτεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αποφασιστικά αντιστάθηκε στις κυβερνητικές προθέσεις... συμφωνώντας με αυτές.

Εκτος πια αν συνιστά διαφωνία το να μη λες κουβέντα για όσα επιχειρούνται με την απελευθέρωση του ωραρίου, αλλά αντιθέτως να ζητάς «ουσιαστικό διάλογο» με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο.

Πρέπει να έχει καταντήσει μάλλον δυσάρεστη δουλειά για το ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί να ασκήσει σε τέτοια θέματα «αντιπολιτευτική κριτική». Θέλει μεγάλη μαεστρία και κόπο για να τοποθετείσαι και να αποφεύγεις τόσο επίμονα την ουσία.

«ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ» σύμβουλο και μάλιστα με ταχύτατες διαδικασίες προτίθεται να προσλάβει το υπουργείο Υγείας, μια και έτσι όπως τα έχουν καταφέρει η οικονομική - επιχειρηματική διάσταση του πράγματος είναι η πιο σημαντική.

Μόνο που δε δείχνουν την ίδια σπουδή για τις προσλήψεις των γιατρών και των νοσοκόμων που απαιτούνται για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στα νοσοκομεία της χώρας.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ