Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις
  • Στις 7.30 μ.μ. ξεκινούν στο πάρκο «Φιξ», στα Πατήσια, οι εκδηλώσεις
  • Στόχος η ενίσχυση της κοινής πάλης Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων

Στην ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα Ελλήνων και μεταναστών στοχεύει η δράση των κομμουνιστών (η φωτογραφία είναι από το περσινό Διήμερο)
Στην ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα Ελλήνων και μεταναστών στοχεύει η δράση των κομμουνιστών (η φωτογραφία είναι από το περσινό Διήμερο)
Σε χώρο γόνιμου προβληματισμού, διαλόγου και σχεδιασμού αγωνιστικής δράσης, με σκοπό την ενδυνάμωση της ενωμένης ταξικής πάλης όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από φυλή θρησκεία και γλώσσα, μετατρέπουν οι κομμουνιστές το πάρκο «Φιξ» στα Πατήσια, σήμερα Παρασκευή 7 Ιούλη και αύριο Σάββατο, με τη διεξαγωγή του Διημέρου για τους μετανάστες. Το Διήμερο διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από την Αχτιδική Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ, και τη συμμετοχή πολλών μεταναστευτικών κοινοτήτων, συνδικάτων και μαζικών φορέων.

Οι διοργανωτές επιδιώκουν να αποτελέσει το φετινό Διήμερο νέα αφετηρία για ακόμα πιο αποφασιστική ένταξη των μεταναστών στο προοδευτικό λαϊκό κίνημα, για την ενεργό τους συμμετοχή στα συνδικάτα, με ταξικό προσανατολισμό. Μάλιστα, κρίνεται όλο και πιο επιτακτική η οργανωμένη και στοχοπροσηλωμένη αντίσταση και αντεπίθεση των μεταναστών εργατών, καθώς εντείνεται η αντεργατική επίθεση που εξαπολύουν από κοινού οι αστικές ελληνικές κυβερνήσεις, το κεφάλαιο και η ΕΕ.

Τόσο το τελευταίο μεταναστευτικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, όσο και τα σχέδια της ΕΕ, σύμφωνα με τα οποία μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφέρονται σε ειδικούς «χώρους συγκέντρωσης», από όπου θα αποστέλλονται στα κράτη - μέλη ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε φτηνά εργατικά χέρια, επιβεβαιώνουν πως οι μετανάστες εξακολουθούν να παραμένουν το πιο άγρια εκμεταλλευόμενο και ευάλωτο τμήμα της εργατικής τάξης. Οπως επίσης και ότι αξιοποιούνται ως «δούρειος ίππος» για τη γενικευμένη καταπάτηση εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων.

Το φετινό Διήμερο είναι αφιερωμένο στα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των λαών. Στα διδάγματα και τη σημασία της Νίκης θα αναφερθεί σήμερα Παρασκευή ο κεντρικός ομιλητής, Μ. Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα περιέχει αντιπολεμικά και εργατικά τραγούδια από διάφορες χώρες.

Αύριο Σάββατο, θα αναπτυχθεί πλούσιος διάλογος με επίκεντρο τέσσερα κρίσιμα ζητήματα:

-- τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ,

-- την ανάγκη οι μεταναστευτικές οργανώσεις να λειτουργούν ως προωθητικός μηχανισμός ένταξης των μελών τους στο λαϊκό κίνημα,

-- την ανάγκη οι μετανάστες να συσπειρωθούν στα συνδικάτα,

-- τους μηχανισμούς που «στήνει» η κυρίαρχη τάξη για την καταστολή του κινήματος και τον εκφοβισμό των αγωνιστών.

Εισηγητές θα είναι ο Θαν. Παφίλης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Βαγγ. Βακάλης, πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο Αντ. Αντανασιώτης από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και ο Σ. Μαυροκεφαλίδης, από τη Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές ελευθερίες και την Αλληλεγγύη.

Μέχρι αργά χτες το απόγευμα συνεχίζονταν οι εργασίες για το στήσιμο των περιπτέρων στο πάρκο του «Φιξ», έτσι ώστε σήμερα να είναι όλα έτοιμα. Εκτός από τις μεταναστευτικές κοινότητες, περίπτερα θα διατηρούν στο χώρο συνδικάτα, επιτροπές ειρήνης και σύλλογοι γυναικών, όπως και ο «Οδηγητής», η εφημερίδα της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ