Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Στο πλευρό των κατοίκων της Δυτικής Αττικής

Τη στήριξή της στον αγώνα του λαού της Δυτικής Αττικής να απομακρυνθεί οριστικά η χωματερή από τα Ανω Λιόσια και να μη «θάβεται» εκεί η λάσπη της Ψυττάλειας, εκφράζει η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ).

Σε σχετική ανακοίνωσή της, καταδικάζει την πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, που «είτε με κυβερνητικές αποφάσεις, είτε με αποφάσεις των προσκείμενων στα κόμματα αυτά διοικήσεων των ΤΕΔΚΝΑ, ΚΕΔΚΕ και ΕΣΔΚΝΑ, αλλά και με τους δημάρχους που στήριξαν, υπέθαλψαν και προώθησαν μια ολόκληρη πρακτική στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ενώ η ΕΝΑΕ είδε να λύνεται το πρόβλημα με τις ενέργειες Σουφλιά». Υπογραμμίζοντας τις ευθύνες των παραπάνω, η ΝΑΣ καταγγέλλει ότι «επέλεξαν και χρησιμοποίησαν ως μοναδικό χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων ολόκληρης της Αττικής, εδώ και δέκα χρόνια, τον ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων». Κι αυτό - όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση - παρά τις κατά καιρούς συγκεκριμένες επιστημονικές προτάσεις που αντιμετώπιζαν συνολικά και ριζικά το πρόβλημα. Αντίθετα «πρόβαλαν σαν λύση τη μέθοδο της καρκινογόνου καύσης, προώθησαν την ιδιωτικοποίηση και ανταποδοτικότητα και στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων».

Σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λυματολάσπη της Ψυττάλειας, η ΝΑΣ υπογραμμίζει ότι η σχετική μονάδα ξήρανσης έπρεπε να γίνει από το 1994. «Μπορούσαν - σημειώνει - να λύσουν τα προβλήματα από την πρώτη στιγμή, αλλά δε θέλουν. Αδιαφορούν για τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων».

Η ΝΑΣ δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των κατοίκων ώστε:

  • Να απομακρυνθεί οριστικά η χωματερή από τα Ανω Λιόσια. Κάθε παράταση της λειτουργίας της είναι επικίνδυνη.
  • Να αποκατασταθεί ο χώρος και η περιοχή.
  • Καμία χρήση πλέον στο Θριάσιο, από Ελευσίνα έως Φυλή και Ανω Λιόσια.
  • Να δοθεί λύση στα προβλήματα της λάσπης με την άμεση έναρξη κατασκευής μονάδας ξήρανσης στην Ψυττάλεια.
  • Να εξευρεθεί κατάλληλος χώρος μακριά από κατοικημένες περιοχές για την προσωρινή εναπόθεσή της. Να εξαιρεθεί η περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ