Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
Παιδικοί σταθμοί δωρεάν για όλα τα παιδιά

Τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών της πόλης στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πάτρας και μάλιστα δωρεάν ζητά με παρέμβασή της η Δημοτική Κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» που θα φέρει το θέμα εντός των ημερών και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα, αποκαλύπτει την αναντιστοιχία που υπάρχει μεταξύ των υπαρχόντων παιδικών σταθμών του δήμου και των αναγκών των εργαζομένων.

Οπως σημειώνεται στην επιστολή - ανακοίνωση, «η δυναμικότητα των 11 παιδικών σταθμών ανέρχεται σε 795 παιδιά και υπό προϋποθέσεις μπορεί να φθάσει τα 850 παιδιά περίπου. Και αυτό όταν μόνο οι αιτήσεις που έγιναν φέτος φτάνουν τα 1.073 παιδιά - από τα 3.000 συνολικά που υπάρχουν - με συνέπεια ένας σημαντικός αριθμός παιδιών να μη γίνεται δεκτός».

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν αδυναμία κάλυψης των αναγκών που προκύπτουν και μάλιστα επισημαίνεται πως «η αδυναμία αυτή θα μεγαλώσει τα επόμενα χρόνια για δύο λόγους:

  • Λόγω αύξησης της εμπιστοσύνης στη λειτουργία των παιδικών σταθμών του δήμου.
  • Λόγω της οικονομικής κατάστασης των συμπολιτών μας, οι οποίοι ολοένα και περισσότερο θα ζητούν δημόσιους παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά τους».

Στη συνέχεια, η Κίνηση υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή έχουν υποχρέωση να ικανοποιήσουν το στοιχειώδες δικαίωμα των παιδιών της πόλης μας να έχουν δωρεάν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς» και καταλήγοντας τονίζει: «Αυτό σημαίνει δημιουργία νέων παιδικών σταθμών με αντίστοιχη πρόσληψη προσωπικού. Αυτό σημαίνει σχεδιασμό, ιεράρχηση, προτεραιότητες, απαλλοτρίωση κοινωφελών χώρων προκειμένου να οικοδομηθούν νέοι παιδικοί σταθμοί που πρέπει να διακρίνονται για τους μεγάλους χώρους εντός κι εκτός κτιρίων, την άνεσή τους, την ασφάλεια ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες έκφρασης των παιδιών και την αξιοποίηση του διαπαιδαγωγητικού υλικού. Αυτό σημαίνει γενναία χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών από την κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθούν τα παραπάνω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ