Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Επανίδρυση του κράτους» για το μεγάλο κεφάλαιο

Οι ανάγκες για ελευθερία κίνησης σε μεγάλες ταχύτητες και μεγιστοποίηση απόδοσης του κεφαλαίου, όπως απαιτούν η συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η εποχή της πληροφορικής, υποχρεώνουν την κυβέρνηση να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς στη λεγόμενη επανίδρυση του κράτους. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει αβίαστα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, μετά τη δίωρη χτεσινή επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και απ' όσα είπε στη συνέχεια ο υπουργός Πρ. Παυλόπουλος, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εφαρμογή του προγράμματος ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην τριετία 2005-2007.

Οι αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση θα προχωρήσουν με αποφασιστικότητα, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο «ένα κράτος αυξημένων δυνατοτήτων και ρυθμιστικό ως προς τους κανόνες του ανταγωνισμού». «Το κράτος - τόνισε με έμφαση - δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, γιατί οι ρήξεις που απαιτούνται δεν αναφέρονται μόνο στις δομές και τις λειτουργίες της διοίκησης, αλλά και σε νοοτροπίες, αντιλήψεις και σύνδρομα του χθες», υπονοώντας προφανώς την απόφαση της κυβέρνησής του να συγκρουστεί με τα λαϊκά συμφέροντα και τα συμφέροντα των εργαζομένων στο Δημόσιο, ούτως ώστε να φέρει σε πέρας την πολιτική της.

Παρουσιάζοντας το Επιχειρησιακό Σχέδιο του προγράμματος ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ο Πρ. Παυλόπουλος έδωσε έμφαση στη λεγόμενη ηλεκτρονική διακυβέρνηση, για την υλοποίηση της οποίας, όπως είπε, «σχεδιάστηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη τρία νέα έργα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνολικού προϋπολογισμού άνω των 16.000.000 ευρώ. Τα έργα αυτά είναι: Η Δημιουργία Εθνικής Διαδικτυακής Πύλης "ΕΡΜΗΣ", η Δημιουργία Ενιαίου Συστήματος Αυθεντικοποίησης και Ασφάλειας των Συναλλαγών και η Δημιουργία και Θεσμοθέτηση Ενιαίου Συστήματος Διαλειτουργικότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ