Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
«Στο σφυρί» από σήμερα

Δημοσιεύονται σήμερα οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τις τρεις πρώτες

Το Διεθνές Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο

ICON

Το Διεθνές Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο
Ανακοινώθηκε χτες και επίσημα από την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού Φάνη Πάλλη - Πετραλιά η έναρξη της εκποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, που ισοδυναμεί με ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών σε αυτές.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως σήμερα δημοσιεύονται στον ελληνικό και ξένο Τύπο οι τρεις πρώτες προσκλήσεις ενδιαφέροντος προς Ελληνες και ξένους επιχειρηματίες, οι οποίοι και θα αναλάβουν την «αξιοποίηση» (διάβαζε: εκμετάλλευση) των εγκαταστάσεων με πολύχρονες μισθώσεις που θα κυμαίνονται από 30 έως και 50 χρόνια! Πρόκειται, όπως είναι γνωστό, για εγκαταστάσεις την κατασκευή των οποίων ο ελληνικός λαός χρυσοπλήρωσε, αφού το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων έφτασε στο εξωφρενικό ποσό των 10 δισ. ευρώ, ενώ μεγάλος ήταν και ο φόρος του αίματος που πλήρωσε η εργατική τάξη, θρηνώντας δεκάδες νεκρούς στα Ολυμπιακά εργοτάξια.

Πιο συγκεκριμένα, «στο σφυρί» βγαίνουν σήμερα το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, οι εγκαταστάσεις Κανόε-Καγιάκ και Μπάντμινγκτον. Τον Αύγουστο θα ακολουθήσουν και οι εγκαταστάσεις της Ξιφασκίας στο Ελληνικό, το Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου και η Μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Με αυτό τον τρόπο, τίθεται σε εφαρμογή ο πρόσφατος νόμος που ψηφίστηκε για την «αξιοποίηση» των εγκαταστάσεων.

Η Φ. Πάλλη - Πετραλιά, κατά τα άλλα, επανέλαβε πολλάκις στη συνέντευξη ότι το ΟΑΚΑ είναι δήθεν ανοιχτό στο λαό. Σύμφωνα, όμως, με το ρεπορτάζ που είχε πραγματοποιήσει ο «Ρ» στο χώρο, προέκυπτε πως οι μόνες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στις οποίες μπορεί να αθληθεί κάποιος είναι τα γήπεδα του τένις που κοστίζουν ...20 ευρώ την ώρα και η πισίνα που κοστίζει 30 ευρώ η εγγραφή και 5 ευρώ η χρήση! Σε όλες τις άλλες εγκαταστάσεις επιτρέπεται μόνο η... περιήγηση, αλλά και αυτή με την καταβολή αντιτίμου (3 ευρώ ο ενήλικος) και με οργανωμένα γκρουπ! Την ίδια στιγμή, ειδικά στο ΟΑΚΑ, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ χρησιμοποιούνται από Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρίες.

Τέλος, όσον αφορά τις πολυδιαφημισμένες «τρίμηνες» πολιτιστικές εκδηλώσεις, με αφορμή τον ένα χρόνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην πραγματικότητα θα είναι μόλις... έντεκα μέρες: Από 28 έως 30 Ιουλίου, 5-6, 12-13 και 28 Αυγούστου και 2 έως 4 Σεπτέμβρη! Θα πραγματοποιηθούν στο ΟΑΚΑ και στο Ολυμπιακό Κέντρο «Μπιτς Βόλεϊ» και ενδεικτικό της ποιότητάς τους είναι ότι το «πρώτο όνομα» αποτελεί η συμμετοχή της Ελ. Παπαρίζου, την ημέρα επετείου της έναρξης των Αγώνων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ