Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Η εργατική τάξη και ο λαός είναι ο δημιουργός της Ιστορίας

Σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην πλατεία Φάρου, μίλησε ο Θόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Εμείς δε μασάμε τα λόγια μας, δε δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες. Δε ζητάμε να μας εξουσιοδοτήσετε, όπως κάνουν τα άλλα κόμματα, για να λύσουμε τα προβλήματα για λογαριασμό σας. Η εργατική τάξη και ο λαός είναι ο δημιουργός της Ιστορίας. Εκείνο που ζητάμε, εκείνο που μας ενδιαφέρει, είναι να μπει σε κίνηση ο αγώνας, η δημιουργικότητα του λαού σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία του Εβρου, ο Θόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μιλώντας χτες βράδυ στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που έγινε στην πλατεία Φάρου στην Αλεξανδρούπολη, ξεκαθάρισε: «Εκείνο που παλεύουμε είναι να αλλάξουν ριζικά οι πολιτικοί συσχετισμοί, να οικοδομηθεί το μέτωπο του λαού. Με στόχο, μια οικονομία που θα λειτουργεί για τις ανάγκες του λαού και όχι για το καπιταλιστικό κέρδος. Με στόχο, μια εξουσία που θα έχει το λαό πραγματικά στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής και στη διεύθυνση των κρατικών υποθέσεων, με νέους θεσμούς φτιαγμένους μέσα στη λαϊκή δράση και την ταξική πάλη.

Εμείς, μ' αυτόν τον τρόπο θέλουμε να πάμε μαζί και μόνο αυτός ο δρόμος, ο δρόμος με το λαό στο προσκήνιο, δημιουργό - κυρίαρχο, φέρνει φως στο βάθος του τούνελ.

Αυτός ο δρόμος του λαϊκού μετώπου, της λαϊκής συσπείρωσης και αντεπίθεσης πρέπει και μπορεί να δυναμώσει. Με κάθε ευκαιρία και τώρα στην επόμενη μάχη των δημοτικών εκλογών και σε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη. Αυτό φοβούνται. Τη χειραφέτηση του λαού, την πίστη στη δύναμή του. Την ενίσχυση του ΚΚΕ», είπε ο Θ. Τζιατζής.

Αναφερόμενος στη δυσκολία που συναντά η αστική τάξη στην προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σημείωσε:

«Οσο κι αν δείχνουν πανίσχυροι, όσο κι αν είναι ισχυρότατες οι προσβάσεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες τους, η αγωνία τους για το παρόν και το μέλλον του εργατικού κινήματος για το αντίπαλο δέος υπάρχει.

Εμείς γι' αυτή την αγωνία τους δε νιώθουμε έκπληξη. Ούτε είμαστε απλοί θεατές της. Νιώθουμε δημιουργοί και πρωταγωνιστές και δεν είμαστε μόνοι μας.

Νιώθουμε ικανοποίηση και αισιοδοξία που το ταξικό ρεύμα υπάρχει, δυναμώνει, παρεμβαίνει βασανιστικά αλλά σταθερά, σηκώνει το ανάστημά του απέναντι στη συνολική γραμμή των αναδιαρθρώσεων της άρχουσας τάξης, ξεσκεπάζει τους στημένους κοινωνικούς διαλόγους, τη συναίνεση και την ταξική υποταγή».

Ειδική αναφορά στη νεολαία έκανε ο Θ. Τζιαντζής, τονίζοντας πως η επίθεση της πλουτοκρατίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη, έχει πρώτο στόχο τη νέα γενιά. «Οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών ξεδιάντροπα ομολογούν τα σχέδιά τους για σας: "η εργατική δύναμη είναι ένα εμπόρευμα που σκέφτεται. Και η σκέψη της ενοχλεί το νευροφυτικό σύστημα της αγοράς μας".

Δική τους είναι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που χρόνια βιώνετε. Το σχολείο που σας αγχώνει και δε σας μορφώνει. Το σχολείο που διώχνει τους μισούς μαθητές στη φτηνή ψευτοκατάρτιση και σε όλους μαζί ρίχνει τόσους τόνους ιδεολογικό γράσο στα μάτια, που δεν έχουν όλες οι πολεμικές μηχανές του κόσμου.

Εσάς προετοιμάζει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε όλη την Ευρώπη για απασχολήσιμους - καταρτήσιμους - για μισή δουλιά - μισή ζωή - κανένα δικαίωμα. Για σας κυρίως χτυπά η καμπάνα. Εσάς προορίζουν για σκλάβους της νέας εποχής, της νέας τάξης, της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Μα δε θα τους περάσει», τόνισε.

Και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να διαβάσουν τις θέσεις και τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα και την προοπτική της νεολαίας, που θα δημοσιευτούν στον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη». Να συμμετέχουν στη συζήτηση που ανοίγει το ΚΚΕ με όλο το λαό και να πάρουν μέρος στον αγώνα για να γλιτώσουμε τη νεολαία από τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, από το νέο μεσαίωνα που της ετοιμάζουν. «Πιστεύουμε στο δίκιο του αγώνα. Και είμαστε αισιόδοξοι. Σ' αυτή τη μάχη πρωτοστατεί το Κόμμα μας, σχεδόν 90 χρόνια μέσα στο λαό, μαζί με το λαό, για να τραβήξει η ζωή την ανηφόρα. Σ' αυτή τη γραμμή παλεύουμε και καλούμε τη νεολαία να έρθει μαζί μας, γιατί ο νέος κόσμος της ανήκει και πάνω απ' όλα μπορεί να τον κατακτήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ