Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Για τη νέα γενιά και το μέλλον της

Ολομέτωπη λαϊκή αντεπίθεση, ενημέρωσης αλλά και δράσης, ενάντια στην αντιλαϊκή - φιλομονοπωλιακή πολιτική, που στο επίκεντρό της έχει τη νέα γενιά και το μέλλον της, ανοίγει το ΚΚΕ. Πρώτο βήμα, η δημοσίευση, αύριο, στον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη», που θα συνοδευτεί με πανεξόρμηση, των θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κόμματος με θέμα: «Η δράση του Κόμματος για τα προβλήματα της νεολαίας, η στήριξη της ΚΝΕ». Θ' ακολουθήσει μέσα στο επόμενο διάστημα διάλογος και ανταλλαγή απόψεων, έως το φθινόπωρο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική κομματική συνδιάσκεψη με το θέμα αυτό.

Το ΚΚΕ, με την πρωτοβουλία του αυτή, ανοίγει νέο κεφάλαιο στη δράση του, συνδέοντας ακόμα πιο αποφασιστικά τα προβλήματα των νέων με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική. Παίρνει υπόψη τις πιεστικές ανάγκες της νέας γενιάς, τα προβλήματα και τις αγωνίες της σημερινής νεολαίας, αλλά και ποια θα είναι η ζωή της επόμενης γενιάς νέων ανθρώπων. Το ΚΚΕ ανοίγει ορίζοντες στο μέλλον, γιατί η κοινωνία έχει μέλλον, αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το μέλλον που φτιάχνεται στα μέτρα της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της υπαλλήλων. Είναι μια εκστρατεία παραπέρα πολιτικής ανάδειξης των προβλημάτων, συνειδητοποίησης του ρόλου και των ευθυνών, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ευρωλάγνου Συνασπισμού, ανάδειξης του ταξικού χαρακτήρα των προβλημάτων και της ασκούμενης πολιτικής. Είναι κυρίως μια εκστρατεία ανάδειξης, της επιτακτικής πλέον ανάγκης σύνδεσης της όποιας αντιμετώπισης και πολύ περισσότερο λύσης των προβλημάτων με την υπόθεση της αμφισβήτησης, μέχρι και ανατροπής του συστήματος αυτού.

Κριτήριο για την αξιολόγηση της πολιτικοποίησης αυτής είναι η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, υπέρ του ΚΚΕ και του λαϊκού μετώπου. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες, καθώς η καπιταλιστική κρίση οξύνεται, πολύ περισσότερο από άλλοτε, ακόμα και το μικρότερο πρόβλημα και η προσπάθεια για να υπάρξει λύση του υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, οδηγεί αναπόδραστα στην πηγή όλων των δεινών, που είναι η καπιταλιστική εκμετάλλευση και η ασκούμενη πολιτική εξυπηρέτησης των μονοπωλίων. Η αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα, στις μικρές και μεγάλες κατακτήσεις των εργαζομένων, είναι μεν γενικευμένη, αλλά η νεολαία και το μέλλον της βρίσκονται στο επίκεντρό της. Βασική προτεραιότητα της προπαγάνδας που συνοδεύει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, στα πλαίσια της τακτικής του «διαίρει και βασίλευε», αποτελεί ο διαχωρισμός των νεότερων γενεών εργαζομένων από παλαιότερες.

Το ΚΚΕ δίνει ολοκληρωμένη απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση υποβάθμισης της ζωής των σημερινών και μελλοντικών εργαζομένων. Η απάντηση αφορά και το σήμερα και το αύριο του ελληνικού λαού. Είναι η πολιτική του πρόταση. Οι θέσεις της ΚΕ του Κόμματος, για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με θέμα τη δράση για τα προβλήματα της νεολαίας, που από αύριο θα έχουμε στα χέρια μας, είναι ένα εργαλείο άμεσης δράσης. Η αυριανή πανεξόρμηση με το «Ρ» ώστε οι θέσεις αυτές να φθάσουν σε κάθε εργαζόμενο, γονέα και νέο είναι το πρώτο βήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ