Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Εξω η Ελλάδα από την τρομοκρατία

Προστασία του ελληνικού λαού από την τρομοκρατία σημαίνει να απομακρύνεις τον κίνδυνο ή το ενδεχόμενο να αποτελέσει η Ελλάδα θέρετρο αυτού του είδους «πολέμου», που τρέφεται και αναπαράγεται από τις επιλογές των Μπους - Μπλερ και σία.

*

Ερώτημα (προς τους δήθεν «αφελείς», που προωθούν τις αμερικανοδουλιές, παίζοντας τα «Αμερικανάκια»):

Αποτελεί απομάκρυνση ή πρόσκληση αυτού του κινδύνου, το γεγονός ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις διατηρούν ελληνικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν; Σε τι προστατεύει τον ελληνικό λαό το ότι εντός ολίγων μηνών θα είναι Ελληνες οι στρατιώτες, που θα διοικούν το κατεχόμενο από το ΝΑΤΟ αεροδρόμιο της Καμπούλ;

Αποτελεί απομάκρυνση ή πρόσκληση του κινδύνου, το γεγονός ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις - παρά και ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού - συμμετέχουν στην κατοχή του Ιράκ, παραχωρώντας διευκολύνσεις, στρατιωτικά μέσα, στρατιωτικές βάσεις της ελληνικής επικράτειας στους εισβολείς;

*

Οι κάμερες που παρακολουθούν τη ζωή των ανθρώπων, τα «Ζέπελιν», τα «C4i», η δακτυλοσκόπηση, ο έλεγχος του DNA, οι χαφιέδες και η αστυνομοκρατία, δεν προστατεύουν τους «από μέσα» από τους «απ' έξω». Τέτοια μέτρα εκείνο που κάνουν είναι να φυλακίζουν τους «από μέσα», με πρόσχημα τους «απ' έξω». Αντίθετα, αυτό που προστατεύει, και τους «από μέσα» και τους «απ' έξω», είναι να μην έχουν να μοιράσουν μεταξύ τους τίποτα. Αλλά εδώ δε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, γιατί, έτσι κι αλλιώς, οι λαοί δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα.

Αυτή η («απλοϊκή» για τα «Αμερικανάκια») τοποθέτηση δε συνιστά αστυνομική προσέγγιση. Είναι πολιτική προσέγγιση. Ακριβώς αντίθετη, φυσικά, από εκείνη την πολιτική που υπηρετεί τους γεωστρατηγικούς στόχους της, θέλοντας τους λαούς βομβαρδισμένους, αστυνομοκρατούμενους, κατεχόμενους και, τελικά, τρομοκρατημένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ