Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τροπάρια...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΛΛΑΞΑΝ τροπάριο, απ' ό,τι φαίνεται, εκεί στο ΠΑΣΟΚ! Δεν είναι - δηλώνει ο αρχηγός τους - ότι το κίνημα δεν έχει θέσεις απέναντι σε όσα προωθεί η κυβέρνηση, απλά δεν μπορεί να τοποθετείται βιαστικά «επί παντός του επιστητού»!

Εν ολίγοις, η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να το ...φιλοσοφήσει λίγο το θέμα και να δει «πού το πάει» η Νέα Δημοκρατία, ώστε να ζυγιάσει τα πράγματα και να εκθέσει τελικά τις απόψεις και τις προτάσεις της.

Αν με κάτι τέτοια προσπαθούν να απολογηθούν στους οπαδούς τους και τα μέλη τους, τότε μάλλον η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δε φαίνεται να έχει σε ιδιαίτερα μεγάλη εκτίμηση την κριτική σκέψη όλων αυτών (όπως βλέπετε, σχολιάζουμε ευγενικά).

Αν πάλι προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους και τον μέσο πολίτη, τότε αποτυγχάνει οικτρά. Ο κόσμος βλέπει τη «σύμπτωση» των πολιτικών θέσεων και είναι σε θέση να κατανοήσει πότε ένα πολιτικό κόμμα πραγματικά αντιπαλεύει μια πολιτική.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ, όταν το Ασφαλιστικό έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο και οι εργασιακές σχέσεις οδηγούνται σε νέα (γαλάζια αυτή τη φορά) απορύθμιση και διάλυση, προς όφελος, φυσικά, των αφεντικών.

Ηδη, το νομοσχέδιο για την «απελευθέρωση» (δηλαδή ασυδοσία) του ωραρίου κατατέθηκε στη Βουλή και είναι, απ' ό,τι φαίνεται, το πρώτο από τα νομοθετήματα που η κυβέρνηση επιλέγει να φέρει στα θερινά τμήματα. Αυτά που κατ' εξοχήν ψηφίζουν τους νόμους με πολιτικό κόστος.

Είναι, βλέπετε, που αυτή η κυβέρνηση υποσχόταν προεκλογικά και διαφορετικό κοινοβουλευτικό ήθος, χωρίς αιφνιδιασμούς, «μουλωχτές» τροπολογίες και όλα τα σχετικά. Τελικά, καταλήγουν και αυτοί στην πεπατημένη του ΠΑΣΟΚ. Είμαστε σίγουροι μάλιστα πως αν συνεχίσουν έτσι θα την ...εξελίξουν την τέχνη που παρέλαβαν από τους προκατόχους τους.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ