Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΦΦΑΣ
Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Δράμα μίλησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

«Μην κρυφοκοιτάτε από τα παραθύρια. Ανοίξτε τις πόρτες συσπειρωμένοι στα σωματεία, στους συλλόγους, σε άλλους κοινωνικούς φορείς και γκρεμίστε τις συμβιβασμένες ηγεσίες. Πάρτε ευθύνη και οργανώστε τις μάζες στη βάση των προβλημάτων, και στρέψτε την αιχμή του δόρατος της πάλης, ενάντια στις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα. Κανένας αγώνας δεν μπορεί να κερδηθεί με την πάλη του καθένα ξεχωριστά».

Με τα λόγια αυτά το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Χρήστος Κόφφας, μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στη Δράμα, προχτές το βράδυ, απηύθυνε κάλεσμα αγώνα στην εργατική τάξη και τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου για μια κοινωνικοπολιτική συμμαχία που όχι μόνο θα διεκδικεί, αλλά θα βάλει στόχο την εξουσία, τη Λαϊκή Εξουσία όπου τα μεγάλα παραγωγικά μέσα θα γίνουν Λαϊκή περιουσία, η οικονομία θα περάσει σε κεντρικό σχεδιασμό με πυρήνα τις λαϊκές ανάγκες. Η πολιτική αυτή πρόταση του ΚΚΕ - σημείωσε ο ομιλητής - είναι η μοναδική διέξοδος για την εργατική τάξη και το λαό, η μοναδική απάντηση στο ερώτημα σε ποια κοινωνία θέλουμε να ζούμε, σε ποια κοινωνία θα αφήσουμε να ζήσουν τα παιδιά μας.

«Αν χτες ήταν αργά να καταλάβουμε, σήμερα δε δικαιούται κανένας να μην καταλαβαίνει. Από τη δεκαετία του '80 σταθερά και με εναλλασσόμενους ρόλους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ συνέργησαν για να φτάσουμε ως εδώ και συνεχίζουν να επιμένουν ότι το μέλλον μας είναι ο μονόδρομος της ΕΕ. Και από κοντά η συνεπικουρία για αυτό το έγκλημα των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, άλλων εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών. Η μόνη δύναμη που δε σταμάτησε να αντιστέκεται ήταν και είναι το ΚΚΕ και οι συνεπείς τακτικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού, του ευρύτερου λαϊκού κινήματος, το ΠΑΜΕ και άλλοι ριζοσπάστες».

Και συνέχισε σημειώνοντας ότι οι αστοί, οι κεφαλαιοκράτες μπορεί να έχουν αντιθέσεις μεταξύ τους αλλά σε ένα πράγμα συμφωνούν και από κοινού σε όλη τη γη δρουν με τη στήριξη των κυβερνήσεων και των κομμάτων που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους: στο ότι «το εμπόρευμα εργασία να αγοράζεται όσο γίνεται φθηνότερο, μικρότεροι μισθοί, διεύρυνση ορίων συνταξιοδότησης, ανασφάλιστοι, και σε θέματα Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας όποιος έχει πληρώνει, όποιος δεν έχει στον αγύριστο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ