Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
Αφανίζεται η κτηνοτροφία

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κτηνοτροφία στη χώρα μας απασχόλησε χτες τη Βουλή με αφορμή συζήτηση Επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και οι κτηνοτρόφοι.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Σκοπελίτης ανέφερε ότι η ελληνική κτηνοτροφία περνάει μία από τις χειρότερες στιγμές της εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Μπορεί στην Επερώτηση των βουλευτών της ΝΔ να υπάρχουν σωστές διαπιστώσεις, είπε ο βουλευτής, αλλά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στερείται της έξωθεν καλής μαρτυρίας, αφού και η δική του κυβέρνηση με την πολιτική της επέφερε σημαντικά χτυπήματα στην κτηνοτροφία στο όνομα του υγιούς ανταγωνισμού και της «ελεύθερης αγοράς».

Αναφέρθηκε στο χτύπημα που δέχτηκαν οι συνεταιρισμοί και από τα δύο κόμματα, με αποτέλεσμα την πτώση των τιμών και το μηδενισμό του κέρδους και υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ακολουθεί την πολιτική που εφάρμοζε η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση.

Ακολουθώντας τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνέχισε ο βουλευτής, συρρικνώνεται η κτηνοτροφική παραγωγή και καταστρέφονται τα νοικοκυριά κάτω από το βάρος των διάφορων πλαφόν, των ποσοστώσεων και των προστίμων.

Ολα τα παραπάνω, είπε, όχι μόνο χτυπούν τα υπάρχοντα νοικοκυριά, αλλά αποθαρρύνουν και τους νέους για απασχόληση. Ετσι ανοίγει η πόρτα για την εισαγωγή αγροτικών προϊόντων από το εξωτερικό και το αγροτικό έλλειμμα έφτασε ήδη στα 450 δισ. δρχ., παρά τα όσα υπόσχονταν διάφοροι, λέγοντας ότι με την ένταξη στην ΕΟΚ θα γίνουν ανάρπαστα τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Εκτός των άλλων, κατέληξε ο βουλευτής, από την κτηνοτροφία λείπουν τα έργα υποδομής και η επιστημονική στήριξη. Αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι κτηνοτρόφοι όταν εμφανίζονται διάφορες ασθένειες, όπως έγινε πρόσφατα με τον καταρροϊκό πυρετό στη Μυτιλήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ