Τετάρτη 13 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Ρυθμίσεις για άδειες και αποθέματα

Τα σχέδια υπουργικών αποφάσεων για τον «Κανονισμό Αδειών» και τον «Κανονισμό Τήρησης Αποθεμάτων Ασφαλείας» έστειλε το υπουργείο Ανάπτυξης στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για γνωμοδότηση. Πρόκειται για αποφάσεις που εκκρεμούν με βάση το νόμο 3054/02 για την αγορά των πετρελαιοειδών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης ο «Κανονισμός Αδειών», που θεσπίζεται για πρώτη φορά, θα αποτελέσει το νέο πλαίσιο για την τροποποίηση και ανανέωση όλων των αδειών για δραστηριότητες διύλισης, εμπορίας και διάθεσης των πετρελαιοειδών προϊόντων. Ο «Κανονισμός Τήρησης Αποθεμάτων Ασφαλείας» θα αντικαταστήσει υπουργική απόφαση του 2003 και θα ρυθμίζει επιπλέον την «πιστοποίηση των Αποθηκών Τήρησης Αποθεμάτων Ασφαλείας» και την «Πρόσβαση Τρίτων» σε αυτές.

Το υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι με αυτές τις δύο αποφάσεις θα μπορεί να γίνει «ορθή καταγραφή» των επιχειρήσεων του κλάδου, περιοδική παρακολούθηση των επιχειρήσεων που υποχρεώνονται να τηρούν αποθέματα καυσίμων και εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στην ΕΕ για το ελάχιστο επίπεδο αποθεμάτων σε αργό πετρέλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ