Τετάρτη 13 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Απαράδεκτη η αντιμετώπιση των αλλοδαπών

Την απαράδεκτη στάση διαφόρων αστυνομικών οργάνων κατά τη διάρκεια ελέγχων ή προσαγωγών αλλοδαπών ατόμων, αλλά και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν αυτά τα άτομα, στην προσπάθεια επίλυσης διοικητικών προβλημάτων (χορήγηση ή ανανέωση αδειών παραμονής και εργασίας, χορήγηση ασύλου), καυτηρίασε χτες το πρωί αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών Αθήνας, στον Κολωνό.

Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους Αγγ. Βρεττό, Γ. Θεοδώρου, Χ. Παπαμάργαρη και Δ. Σουλιώτη, συναντήθηκε με τον διοικητή της υπηρεσίας, Γ. Βαλλάκο, προκειμένου να διαπιστώσει, αλλά και να επισημάνει στη Διεύθυνση, τις καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Η απάντηση που εισέπραξαν από τον διοικητή, για τα προβλήματα που υπάρχουν με τις αιτήσεις, ήταν ότι «το καθεστώς για τη χορήγηση ασύλου δεν είναι το αρμόζον» και πως η κωλυσιεργία θα λυθεί στο μέλλον - όταν, δηλαδή, θα γίνει αυτοτελής η Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών - και ότι τα κρούσματα αυταρχισμού οφείλονται «σε προσωπικές συμπεριφορές».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» επισήμανε πως το όλο θεσμικό πλαίσιο έχει να κάνει με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θέλει φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, και εξέφρασε την ανησυχία της για τη λήψη νέων αυταρχικών και αντιδημοκρατικών μέτρων, τα οποία σχεδιάζονται μετά το έγκλημα του Λονδίνου. Ακόμη, εκτίμησε ότι θα ενταθούν οι επιθέσεις ιδίως σε βάρος των αλλοδαπών, οι οποίοι αποτελούν το «ευάλωτο τμήμα» και ότι θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο όλο ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ