Τετάρτη 13 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Αγώνας για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

Με αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Οι νέες ρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός αποτελούν μέτρα που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών, με στόχο τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια. Αυτό αποδεικνύεται και με την αναφορά του: "καλύτερη προσαρμογή τους στις απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ". Αποσυνδέοντας το σύνολο των επιδοτήσεων από την παραγωγή η κυβέρνηση επιδιώκει να εξαγοράσει τις συνειδήσεις των αγροτών για να αποδεχτούν το ξεκλήρισμά τους.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους να μην υποκύψουν στον πειρασμό την επιδοτήσεων. Να μην εγκλωβιστούν στη νομιμότητα της ΕΕ που επικαλείται η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα: Το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών συνεχίζει να μειώνεται. H μεγάλη πλειοψηφία πνίγεται από τα χρέη.

Ενωμένη η μικρομεσαία αγροτιά, μαζί με την εργατική τάξη, να παλέψει για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να αποδυναμώσει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να ενισχύσει μαζικά το ΚΚΕ και να συμβάλλει στη δημιουργία του λαϊκού μετώπου, ώστε στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, να αναπτυχθεί η γεωργία σε όφελος του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ