Τετάρτη 13 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΑΛΙΑΚΟΥ
Ενοχη η εγκληματική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, με την οποία απαιτεί να πάψει η αναβάθμιση του «πετάλου» να μένει στις εξαγγελίες και τα σχέδια επί χάρτου

Παρέμβαση - καταγγελία των πραγματικών ενόχων για τα δυστυχήματα στο Μαλιακό, έκανε η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ

Eurokinissi

Παρέμβαση - καταγγελία των πραγματικών ενόχων για τα δυστυχήματα στο Μαλιακό, έκανε η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ
«Η οργή και η θλίψη δεν είναι αρκετά. Η τραγωδία, εδώ και χρόνια, επαναλαμβάνεται, στην κυριολεξία σαν "το χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου". Μαλιακός... Κάθε φορά προστίθενται και άλλοι νεκροί στον μακρύ κατάλογο. Οι ευθύνες που αποδίδονται στον "ανθρώπινο παράγοντα", δεν αποτελούν παρά μια μικρή παρωνυχίδα της αλήθειας. Η μεγάλη αλήθεια για τους πραγματικούς φταίχτες είναι αλλού. Πρέπει να αναζητηθεί στην εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, που εδώ και πολλά χρόνια - και παρά τα εκατοντάδες δυστυχήματα που στοιχίζουν τη ζωή σε 80 ανθρώπους κάθε χρόνο - ενεργούν για την αναβάθμιση του "πέταλου του Μαλιακού" μόνο με εξαγγελίες και σχέδια επί χάρτου».

Αυτά επισημαίνει σε χτεσινή της ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ με αφορμή το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα του προηγούμενου Σαββάτου, που ξεκλήρισε μια πενταμελή οικογένεια και στοίχισε τη ζωή σε άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. Αναφερόμενη η ΝΕ Φθιώτιδας στα μέτρα αστυνόμευσης του οδικού δικτύου, σημειώνει ότι «οι κάμερες και τα περιπολικά της τροχαίας δε λύνουν το πρόβλημα, που είναι ο δρόμος». Γι' αυτό «οι δηλώσεις των τοπικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, το μόνο που προσφέρουν είναι να επιτείνουν την οργή και αγανάκτηση του λαού της Φθιώτιδας».

Για τη ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, «οι άμεσες παρεμβάσεις σε όλο το μήκος του πετάλου, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι, η γρήγορη κατασκευή συνολικά του δρόμου, χωρίς καμία καθυστέρηση και επιβάρυνση του λαού, είναι το αίτημα που εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα».

Παρότι ο λαός της Φθιώτιδας έχει ξεσηκωθεί πολλές φορές, αναφέρεται στην ανακοίνωση, και το ΚΚΕ έχει φέρει πολλές φορές το θέμα στη Βουλή, το αυτί των κυβερνήσεων δεν ιδρώνει! Και δεν ιδρώνει γιατί - και στο θέμα των δημοσίων έργων - η πολιτική τους είναι προσανατολισμένη όχι στις ανάγκες του λαού, αλλά στις ανάγκες του κεφαλαίου και προπάντων στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων.

Λένε «δεν υπάρχουν λεφτά» για το «πέταλο του Μαλιακού», όμως, δίνουν προνόμια και «ζεστό» χρήμα στους κεφαλαιοκράτες. Βρίσκουν για τους τραπεζίτες. Πρόσφατο είναι το μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας - καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Φθιώτιδας - δεν μπορεί να γίνει όσο θα κυριαρχούν τα κόμματα του κεφαλαίου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι συνεργάτες τους. Μόνο στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας του Μετώπου που προτείνει το ΚΚΕ, μπορούν να υπάρξουν κατακτήσεις που θα ανακουφίζουν το λαό και παράλληλα θα φέρνουν πιο κοντά την οριστική λύση των προβλημάτων, την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας».

  • Χτες, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ επισκέφθηκε για το πρόβλημα τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Μετά τη συνάντηση, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε γραπτή δήλωσή της αναφέρει: «Αποψη του ΠΑΜΕ είναι ότι δεν επιτρέπεται καμία καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου. Το αίμα που έχει χυθεί είναι πολύ. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν χιλιοπληρώσει και αυτό το έργο. Πληρώνουν μέσα από την υπεραξία, μέσα από τη φορολόγηση, από παντού. Απαιτούν, χωρίς καμία καθυστέρηση, την αποπεράτωσή του».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ