Τετάρτη 13 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΟΥΓΓΡΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Ανταλλαγή εμπειριών από τη δράση στο λαό

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της ουγγρικής αντιπροσωπείας

Από τη συνάντηση με την ΚΟΑ
Από τη συνάντηση με την ΚΟΑ
Με τις συναντήσεις με στελέχη της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ ολοκληρώθηκε χτες η επίσκεψη στη χώρα μας, μετά από πρόσκληση του ΚΚΕ, αντιπροσωπείας του Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Γκιούλα Τιούρμερ και τον Γιάνος Βάιντα, αντιπρόεδρο του Κόμματος και τον Ατίλα Μπάλογκ, μέλος της ΚΕ, οι οποίοι αργά το μεσημέρι αναχώρησαν για την πατρίδα τους.

Η αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη και από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Ουγγαρίας Θόδωρο Σκεύη, συναντήθηκε χτες το πρωί με τον Σήφη Κωτσαντή, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου της ΚΟΑ, τη Χριστίνα Τσεντούρου μέλος της ΚΕ και της ΕΠ της ΚΟΑ και την Τούλα Μητσέα, μέλος της ΕΠ, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Μπάμπης Αγγουράκης, από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Αντάλλαξαν εμπειρίες από τη δράση των δύο κομμάτων. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στη μάχη που δίνουν για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς. Μια μάχη που όπως ενημέρωσε η αντιπροσωπεία του Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος είναι άνιση στη χώρα τους καθώς έχουν απαγορεύσει και με νόμο την είσοδο πολιτικών κομμάτων στους χώρους εργασίας. Είναι χαρακτηριστική όμως της αποφασιστικότητάς τους να επικοινωνήσουν με το λαό η περίπτωση της συγκέντρωσης υπογραφών για δημοψήφισμα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των νοσοκομείων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των υπογραφών, όπως είπαν, για τουλάχιστον δύο μήνες όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος έβγαιναν καθημερινά στους δρόμους έως και 8 ώρες και ήρθαν σε επαφή με πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμο.

Η ουγγρική αντιπροσωπεία στη συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
Η ουγγρική αντιπροσωπεία στη συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία συναντήθηκε στη Βουλή με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Αχιλλέα Κανταρτζή και τον βουλευτή του Κόμματος Αγγελο Τζέκη, ενώ συμμετείχαν και ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, μέλος του Τμήματος Ιστορίας του Κόμματος. Ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, τον ληστρικό εκλογικό νόμο, αλλά και για τη δράση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία, όπως τονίστηκε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την όλη δράση του Κόμματος. Η ουγγρική αντιπροσωπεία, από την άλλη, αναφέρθηκε στο πλαφόν του 5% που υπάρχει στη χώρα τους για την είσοδο στη Βουλή και έχει δυσκολέψει την προσπάθειά τους για κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Οριο που μπήκε, όπως τόνισαν, όταν αντιλήφθηκαν ότι το Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα θα έμπαινε στη Βουλή. Παρ' όλα αυτά, σημείωσαν, με την καθημερινή δράση τους έχουν πλέον βάσιμες ελπίδες και δυνατότητα να τα καταφέρουν στις επόμενες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ