Τετάρτη 13 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποζημίωση για οικιακή βοηθό

Δικαίωμα καταβολής αποζημίωσης για την πρόσληψη οικιακής βοηθού έχει ο σύζυγος, του οποίου η σύζυγος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, σύμφωνα με απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, ο Αρειος Πάγος αναίρεσε εφετειακή απόφαση με την οποία είχε απορριφθεί η αγωγή ενός συζύγου, ο οποίος διεκδικούσε την καταβολή αποζημίωσης για οικιακή βοηθό από τον υπεύθυνο τροχαίου, στο οποίο σκοτώθηκε η σύζυγός του. Στην αγωγή του ο σύζυγος υποστήριξε ότι ήταν πλέον υποχρεωμένος να προσλάβει οικιακή βοηθό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις νέες οικογενειακές ανάγκες, στις οποίες συνεισέφερε η γυναίκα του πριν το θανατηφόρο τροχαίο.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στην απόφασή του δέχτηκε ότι σε περίπτωση θανάτου του ενός συζύγου και της συνακόλουθης απώλειας της δυνατότητας προσφοράς των προσωπικών του υπηρεσιών, ο επιζών σύζυγος δικαιούται να ζητήσει από τον υπαίτιο του θανάσιμου τραυματισμού, αποζημίωση για τη στέρηση των υπηρεσιών της, οι οποίες συνιστούσαν την οφειλόμενη συμβολή του θύματος στις οικογενειακές ανάγκες (άρθρο 928 του Αστικού Κώδικα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ