Πέμπτη 14 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό

Περιοδεία του επικεφαλής της «Συμπαράταξης» Σπύρου Χαλβατζή στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αθηναίων, όπου και διαπίστωσε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι

Η έλλειψη μόνιμου προσωπικού, η απόπειρα κάλυψης κενών οργανικών θέσεων με εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, σε συνδυασμό με τις άθλιες - σε πολλές περιπτώσεις - συνθήκες εργασίας και την αυτοθυσία που δείχνουν οι εργαζόμενοι κατά την εργασία τους, ήταν τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν στον Σπύρο Χαλβατζή, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», κατά τη χτεσινή περιοδεία του στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αθηναίων, στην Ιερά Οδό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 14 εργαζόμενοι στο Τμήμα Καυσίμων δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Η στέγη είναι φτιαγμένη από αμίαντο - καρκινογόνο υλικό που πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί - που, σε συνδυασμό με τα καύσιμα, δημιουργεί μια αφόρητη κατάσταση. Παρά τις επανειλημμένες επιστολές του τμηματάρχη, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δεν έχει γίνει απολύτως καμιά ενέργεια.

Επίσης, επισκέφθηκε και τους διευθυντές του Μηχανολογικού κ. Παπαγεωργόπουλο και της Καθαριότητας κ. Μαθιουδάκη, οι οποίοι τόνισαν την έλλειψη μόνιμου προσωπικού. Ιδιαίτερα ο διευθυντής Καθαριότητας σημείωσε το πρόβλημα της ύπαρξης εργαζομένων με συμβάσεις, αφού δημιουργούνται πολλά κενά στην υπηρεσία. Και οι δύο επισήμαναν κατ' επανάληψη την αυτοθυσία που δείχνει το προσωπικό στην εργασία του.

Ο Σπ. Χαλβατζής σημείωσε πως αποτελεί πάγια θέση της «Συμπαράταξης» η άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό με σταθερή σχέση εργασίας. Κάτι που έκανε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όταν τέθηκε ζήτημα επέκτασης της σύμβασης 340 εργατών καθαριότητας.

Η περιοδεία έγινε και με αφορμή καταγγελίες των εργαζομένων της «ΣΟΦΤΕΞ» - οι οποίοι εργάζονται δίπλα ακριβώς από το χώρο του δήμου - ότι υπάρχουν μπάζα μέσα στο αμαξοστάσιο. Αυτά προέρχονται από τη λειτουργία του «σπαστήρα» μέσα στο χώρο, τα οποία πρώτα πρέπει να πολτοποιηθούν και εν συνεχεία να μεταβούν στη χωματερή. Η Διεύθυνση Καθαριότητας υποσχέθηκε ότι ο χώρος θα καθαρίσει τελείως μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

«Επαγρύπνηση και αγώνας»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία κατοίκων της περιοχής Αγίου Αθανασίου στην Κυψέλη είχε χτες ο Σπ. Χαλβατζής, τους οποίους κάλεσε σε «επαγρύπνηση και αγώνα», ώστε να μην τσιμεντοποιηθεί και αυτός ο χώρος. Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος ανήκει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το οποίο προχώρησε σε σύμβαση με οικοδομική εταιρία για να χτίσει ένα ακόμη μεγαθήριο. Οι κάτοικοι αντέδρασαν άμεσα. Η «Συμπαράταξη» έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και άρχισαν προσπάθειες εξεύρεσης λύσης μεταξύ του πατριαρχείου και του δήμου, δεδομένου ότι ο χώρος δεν μπορεί να απαλλοτριωθεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ