Πέμπτη 14 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλληλεγγύη στη Διεθνή Ομοσπονδία των Αντιστασιακών

Ανακοίνωση της ΠΕΕΠΠ

Καταδικάζει την απαράδεκτη έκθεση της ΟΔ Γερμανίας να κατατάξει την FIR στις «εξτρεμιστικές οργανώσεις» και η Πανελλήνια Ενωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ). Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΠΕΕΠΠ, πληροφορήθηκε με αγανάκτηση για την απαράδεκτη, ανήθικη, αισχρή ενέργεια της κυβέρνησης της ΟΔ Γερμανίας να κατατάξει τη FIR στη λίστα των «εχθρών των θεσμών» και στην κατηγορία των «ακροαριστερών εξτρεμιστικών οργανώσεων». Και προστίθεται:

Εξ ονόματος των μελών της οργάνωσής μας, στις γραμμές της οποίας οι περισσότεροι είναι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό και στη διεθνή γνώμη αυτή την αχαρακτήριστη ενέργεια της κυβέρνησης της ΟΔΓ. Εκφράζουμε την ολόθερμη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τη Διεθνή Ομοσπονδία των Αντιστασιακών (FIR) και τα μέλη της.

Η επίθεση αυτή ενάντια στη FIR συνιστά καταπάτηση των δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων των αγωνιστών του αντιφασιστικού πολέμου και προσβολή των βετεράνων του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και των κινημάτων της Εθνικής Αντίστασης. Απαιτούμε να απαλειφθεί αυτός ο αβάσιμος χαρακτηρισμός για τη FIR, υπογραμμίζεται και καλούνται όλα τα μέλη της οργάνωσης να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους προς τη FIR.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ