Παρασκευή 15 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα τους

Αναστάτωση εξακολουθεί να επικρατεί στους εργαζόμενους του «Flash», «Flash.gr» και «Planet», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και μετέωροι, ενώ από την ερχόμενη βδομάδα αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν και οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία FM».

Χτες στις 6 το πρωί έληξε η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο «Flash» και «Flash.gr». Ο ιδιοκτήτης του σταθμού Σωτήρης Πουλόπουλος είχε υποσχεθεί πως μέχρι σήμερα θα κατέβαλε τα δεδουλευμένα των τριών μηνών στους εργαζόμενους, καθώς και το επίδομα αδείας. Μέχρι αργά πάντως χτες το βράδυ δεν είχε γίνει καμία κίνηση εκ μέρους του και δεν υπάρχει όπως φαίνεται φως στο τούνελ. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 3 το μεσημέρι γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω αγωνιστική τους πορεία σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν υλοποιήσει τις υποσχέσεις του για καταβολή των δεδουλευμένων. Στη συνέλευση θα παραβρεθούν εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σωτήρης Πουλόπουλος έχει ανακοινώσει πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει βρεθεί αγοραστής για μεταβίβαση του σταθμού.

Εξελίξεις όμως υπήρξαν χτες και σε σχέση με το ραδιοφωνικό σταθμό «Planet», ο οποίος ουσιαστικά λειτουργεί παράνομα ενώ οι 80 εργαζόμενοι επί δέκα μήνες βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμου χωρίς να έχουν πάρει από τον ιδιοκτήτη ούτε ένα ευρώ. Ο σταθμός έχει μετακομίσει σε άλλο κτίριο στο Περιστέρι επί της οδού Αιμίλιου Βεάκη 58. Χτες εκεί βρέθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας, χωρίς όμως να υπάρχει υπεύθυνος του σταθμού. Οι υπάλληλοι της Επιθεώρησης διαπίστωσαν όχι μόνο ότι ο σταθμός εκπέμπει από νέες εγκαταστάσεις, αλλά και μια σειρά παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργότερα στις εγκαταστάσεις του σταθμού εμφανίστηκε και ο Γ. Πολυχρονίου ο οποίος είναι νέος μέτοχος του σταθμού με 33%, ενώ άλλα 33% έχει ο μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του Αθανάσιος Παύλοβιτς. Δε έχει γίνει γνωστό ποιος έχει το υπόλοιπο 33% του «Planet». Ηδη, ως γνωστόν, ο σταθμός λειτουργεί μόνο με μουσικά προγράμματα ενώ η άδειά του είναι για σταθμό γενικής στόχευσης. Ετσι δεν υπάρχει μόνο μεταβίβαση μετοχών αλλά και αλλαγή της φυσιογνωμίας του «Planet». Να σημειωθεί ότι όπως τουλάχιστον ανέφερε την περασμένη Τρίτη ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δ. Χαραλάμπης, δεν έχουν κατατεθεί τα έγγραφα για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Θέμα ενδέχεται να υπάρξει στην περίπτωση της μεταβίβασης η οποία πρέπει να εγκριθεί από το ΕΣΡ. Κι αυτό γιατί υπάρχει απόφαση συντηρητικής κατάσχεσης της περιουσίας του Α. Παύλοβιτς, από τη στιγμή που δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να γίνει σύσκεψη στην οποία εκτός από τους εργαζόμενους του «Planet», θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΠΗΕΑ.

Στο «μέτωπο» των κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι εργαζόμενοι του «Επικοινωνία FM» με εξώδικο πρόσκληση κατά του ΔΣ του σταθμού. Ομόφωνα αποφασίστηκαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων, απεργιακές κινητοποιήσεις γιατί η διεύθυνση δεν τους έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα του Ιούνη, ενώ υπάρχουν και αναδρομικά της περιόδου 2003-2004 που δεν τους έχουν καταβληθεί. Εχουν προγραμματιστεί 48ωρες απεργίες την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη 19 και 20 Ιούλη, την Τρίτη και Τετάρτη 26 και 27 Ιούλη και σε περίπτωση που δεν έχουν πληρωθεί θα συνεχίσουν τις απεργίες τον Αύγουστο και συγκεκριμένα στις: 3,4,10,11, 16 και 17 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ