Παρασκευή 15 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Μομφή για μη ... συμμόρφωση

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση, που δε μετέφερε στο εθνικό Δίκαιο της χώρας την οδηγία «για την αμοιβαία συνδρομή για την είσπραξη των φορολογικών απαιτήσεων», ζητά το διευθυντήριο των Βρυξελλών, απειλώντας την Ελλάδα με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η συγκεκριμένη οδηγία που έχει να κάνει με την είσπραξη απαιτήσεων σχετικών με δασμούς, φόρους κ.ά. θεωρείται σημαντική από την ΕΕ «για τη σωστή εφαρμογή των φορολογικών διατάξεων και την καταπολέμηση της απάτης».

Με αιτιολογημένη γνώμη, η Επιτροπή μέμφεται την Ελλάδα επειδή δεν παρείχε, όπως της ζητήθηκε, τις απαραίτητες πληροφορίες, σχετικά με τις διατάξεις που θα υιοθετήσει, προκειμένου να ενσωματώσει την εν λόγω οδηγία στο εθνικό της Δίκαιο ούτε απάντησε στην προειδοποιητική επιστολή που της αποδόθηκε σε πρώτη φάση. Η σιωπή εκλαμβάνεται από την Κομισιόν, σαν μη λήψη των απαιτούμενων μέτρων, παρά το γεγονός ότι η οδηγία θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί έως την 1/5/2004.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν απαντήσει ικανοποιητικά προς την Επιτροπή, το επόμενο βήμα θα είναι η παραπομπή της στο Δικαστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ