Παρασκευή 15 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Η αντιδημοκρατική επίθεση μπορεί να ανακοπεί

Διάβημα διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα νέα τρομομέτρα που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στις Βρυξέλλες, με την ενεργό συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης, πραγματοποιούν τη Δευτέρα το πρωί τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας και η «Δημοκρατική Συσπείρωση» στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Η παράσταση διαμαρτυρίας ορίστηκε για τις 10 το πρωί και θα συμμετέχουν τα Συνδικάτα των Οικοδόμων, Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Φαρμάκου, Τροφίμων και Ποτών, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και η Ενωση Λογιστών Αθήνας.

Χτες με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

«Τα νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα που αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες στοχεύουν στην κατάπνιξη κάθε μορφής λαϊκής αντίδρασης και αντίστασης στις ασκούμενες αντεργατικές πολιτικές. Ομως οι λαοί έχουν τη δύναμη, με την πάλη τους, να αποτρέψουν την εφαρμογή τους».

Η Κίνηση καταδικάζει τα νέα μέτρα στραγγαλισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, που αποφάσισαν ομόφωνα οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Με αφορμή το εγκληματικό χτύπημα του Λονδίνου και με πρόσχημα την "αντιμετώπιση τρομοκρατικής απειλής", οι υπουργοί της ΕΕ προχώρησαν σε νέες αποφάσεις οι οποίες αντικειμενικά στοχεύουν στην κατάπνιξη κάθε μορφής αντίδρασης και αντίστασης στις ασκούμενες αντιλαϊκές πολιτικές τους. Οι στόχοι αυτοί γίνονται προφανείς, αν τα μέτρα αυτά εκτιμηθούν σε συνδυασμό με μια σειρά νόμους, αποφάσεις, συνθήκες της ΕΕ, καθώς και την απόφαση - πλαίσιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (Ευρωπ. Συμβούλιο 5 & 6.12.2001 Βρυξέλλες), που χαρακτηρίζει ως τρομοκρατικό έγκλημα τη δράση του αγωνιστικού - διεκδικητικού λαϊκού κινήματος και την αμφισβήτηση της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων».

Υπογραμμίζει δε το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση, μέσω των συναρμόδιων υπουργών, συμμετείχε στη Σύνοδο και συμφώνησε με τα μέτρα. Τονίζει ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης επαυξάνοντας, έφτασε στο σημείο να ζητήσει την «εναρμόνιση της νομοθεσίας» των κρατών - μελών, ώστε να ξεπερνιούνται τα προβλήματα που δημιουργούν τα εθνικά Συντάγματα. «Δηλαδή να έχουν το δικαίωμα της πλήρους αυθαιρεσίας!!!» εξηγείται στην ανακοίνωση.

Καλεί τον ελληνικό λαό, τις μαζικές του οργανώσεις και ιδιαίτερα τα συνδικάτα να συντονίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους, ώστε να ανακόψουν τη νέα επίθεση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι υπερεπαρκές, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΣΑ Δ. Παξινός. Παράλληλα, ο Δ. Παξινός προσθέτει ότι ο ΔΣΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες, με επίγνωση της ευθύνης που του αντιστοιχεί, προκειμένου να συμβάλει στην προάσπιση των κατακτήσεων σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δεν αναζητούμε σωτήρες. Οργανώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας» (2021-11-26 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη στάση συμβιβασμού της πλειοψηφίας (2007-11-27 00:00:00.0)
Διόρισαν τα παιδιά τους δικαστικούς αντιπροσώπους (2007-09-14 00:00:00.0)
Ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση (2007-07-12 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τα νέα αυταρχικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (2005-12-08 00:00:00.0)
Χουντικός δικηγόρος εκλεκτός του υπουργού Δικαιοσύνης (1996-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ