Σάββατο 16 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»
«Να ανεγερθεί μνημείο Εθνικής Αντίστασης»

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον δήμαρχο Π. Τζανίκο, εξακολουθεί να κωλυσιεργεί - εδώ και 13 χρόνια - στην εκτέλεση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για άμεση ανέγερση του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Δημοτική Ενότητα Αμαρουσίου», η οποία και καταδικάζει την απραξία της δημοτικής αρχής και απαντά σε όσους θέλουν τη δημιουργία ενός μνημείου, χωρίς πολιτικό μήνυμα και περιεχόμενο.

Παράλληλα, καταδικάζει όσους αρνούνται πεισματικά την ανέγερση του Μνημείου: «Οι αναφορές - σημειώνεται στην ανακοίνωση - από μερίδα δημοτικών συμβούλων (σ.σ.: που πρόσκεινται στη ΝΔ) ότι είναι αντίθετοι με το μνημείο γιατί απεικονίζει "γενειοφόρο κουμπουροφόρο" ή ότι θα το γκρεμίσουν, μόνο αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν». Και τονίζει: «Τι είδους μνημείο, λοιπόν, θα επιθυμούσαν; Μήπως κάτι, που θα "συμφιλίωνε" (θα βεβήλωνε, λέμε εμείς) τα πατριωτικά και κοινωνικά οράματα των πρωτομάχων μας με τις αντιλαϊκές στοχεύσεις βασιλιάδων και πρωθυπουργών, υπουργών και βουλευτών;».

Η «Δημοτική Ενότητα», αναφερόμενη στην παραπάνω στάση, σημειώνει: «Πρόκειται για το φόβο μπροστά στα πραγματικά ιστορικά γεγονότα μιας κρίσιμης περιόδου», όπου «ο πρωτομάχος ελληνικός λαός, με ψυχή και οργανωτή το ΚΚΕ, καρδιά και κορμό το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ», αντιστάθηκε στον κατακτητή. Τέλος, απαιτεί με την ανακοίνωσή της: «Οχι άλλον εμπαιγμό - Ανέγερση τώρα του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ