Σάββατο 16 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Επιλογές
Μουσική «Κιβωτός»

Μια «Κιβωτός» τραγουδιών και μνήμης θα «αράξει» αύριο και μεθαύριο στο Ηρώδειο, για να αποκαλύψει μαγευτικές στιγμές της ελληνικής μουσικής δημιουργίας. Ο λόγος για το οπτικοακουστικό μουσικό πολυθέαμα «Κιβωτός», που φέρει την υπογραφή αξιόλογων καλλιτεχνών, όπως οι Παντελής Βούλγαρης, Μανώλης Μητσιάς, Αλέκος Φασιανός κ.ά. και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Μια παράσταση, όπου οι κινηματογραφικές εικόνες εναλλάσσονται με ήχους και ακούσματα που σημάδεψαν την πορεία και την ταυτότητα του ελληνικού τραγουδιού. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Παντελής Βούλγαρης, ενώ ο Μανώλης Μητσιάς χαρίζει την αισθαντική φωνή του για να ζωντανέψει τις μνήμες. Μια αξιόλογη λαϊκή ορχήστρα, τα χάλκινα, αλλά και μια μπάντα κρουστών, μαζί με εικόνες κινηματογραφικές, ειδικούς φωτισμούς και σκηνικά, προβολές και οπτικά εφέ, πλαισιώνουν τις ερμηνείες των αξέχαστων επιτυχιών. Το σκηνικό «για να χωρέσουν τα όνειρα» είναι του Αλέκου Φασιανού. Σενάρια τραγουδιών: Παύλος Αγιαννίδης. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ.

  • Αύριο (9.30 μ.μ.), στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, οι «Μάγκες του Ψυρρή», ένα σχήμα που αποτελείται από καλλιτέχνες στην πλειοψηφία τους με προβλήματα όρασης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με έντεχνο και λαϊκό τραγούδι.
  • Ο Βασίλης Καζούλλης τραγουδά αύριο (9 μ.μ.), στο «Αττικό Θέατρο» (Αττικό Αλσος, Γαλάτσι). Με το συγκρότημά του θα κάνει μία αναδρομή στη δεκατετράχρονη δισκογραφική του θητεία, αλλά και σε μουσικές στιγμές - ελληνικές και ξένες - που έθρεψαν τη δημιουργία του. Είσοδος ελεύθερη.
  • Οι θρυλικοί «Scorpions» θα παρουσιάσουν κλασικά τους κομμάτια και άλλο σπάνιο υλικό της 30χρονης και πλέον καριέρας τους, τη Δευτέρα (9.30 μ.μ.), στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ