Τετάρτη 31 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γκαράζ στους κήπους της Τερψιθέας

Τη μετατροπή των κήπων της Τερψιθέας σε πολυώροφο γκαράζ - πάρκιν αυτοκινήτων, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Πειραιά, καταδικάζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Διάσωσης των κήπων της Τερψιθέας.

Η Επιτροπή επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι η μεθόδευση αυτή επιχειρείται χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι και ότι είναι αντίθετη με το πνεύμα του πολεοδομικού σχεδιασμού στις αναπτυγμένες πόλεις, σύμφωνα με τον οποίον «απαιτείται η κατασκευή πάρκιν στην είσοδο της πόλης και η προώθηση των οδηγών στο κέντρο με μαζικά μέσα μεταφοράς». Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι δίπλα στους κήπους θα χτιστεί ξανά το Νέο Ράλλειο Γυμνάσιο - Λύκειο, στο οποίο «θα φοιτούν περισσότερες από χίλιες μαθήτριες» και επομένως σε περίπτωση κατασκευής γκαράζ τα παιδιά «θα εισπνέουν υποχρεωτικά» τα καυσαέρια των αυτοκινήτων που θα σταθμεύουν.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής καταλήγει, καλώντας τους κατοίκους του Πειραιά να καταδικάσουν και να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια αλλαγής των κήπων της Τερψιθέας και της συνεπακόλουθης υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ