Τετάρτη 20 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Αλωση του ωραρίου και στα φαρμακεία

Την άλωση και του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων σχεδιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νομοθετικού τερατουργήματος που προωθεί συνολικά για το ωράριο. Οπως καταγγέλλει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών, τα κυβερνητικά σχέδια διευκολύνει η συναινετική στάση των φιλοκυβερνητικών πλειοψηφιών στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) και τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Αθήνας (ΦΣΑ) και Πειραιά (ΦΣΠ), οι οποίες αρνούνται τη συνολική καταδίκη του και τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αγωνίζονται για να μην περάσει το ωράριο, με το επιχείρημα ότι το νομοσχέδιο δε θα επηρεάσει το ωράριο των φαρμακείων. Τη στάση αυτή τήρησε η πλειοψηφία του ΠΦΣ σε γενική συνέλευση που έγινε το περασμένο Σάββατο 16.7.2005, ενώ εκ των υστέρων οι ΦΣΑ και ΦΣΠ κατέθεσαν στη Βουλή τροπολογίες, ζητώντας την εξαίρεση των φαρμακείων απ' το λεγόμενο Εθνικό Ωράριο.

Η ΔΗΠΑΚ Φαρμακοποιών:

  • Καταδικάζει στο σύνολό του το αντεργατικό ωράριο και καλεί σε κοινό αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, η εμπορευματοποίηση της υγείας - πρόνοιας, τα μέτρα που προωθούνται σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, πλήττουν το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Είναι μέτρα που υπηρετούν την "ανταγωνιστικότητα" και την "επιχειρηματικότητα" των μονοπωλίων. Την ανάγκη να αυξήσουν τα κέρδη τους. Να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους ακόμα περισσότερο και στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής ασφάλισης, του φαρμάκου».
  • Καλεί τους φαρμακοποιούς να διεκδικήσουν μαζί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας - πρόνοιας, με «κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και του κλάδου υγείας των ασφαλιστικών ταμείων».
  • Ζητά τη λειτουργία Κρατικού Οργανισμού Φαρμάκου και τονίζει ότι η «διάθεση του φαρμάκου πρέπει να είναι δωρεάν σε όποιον το έχει ανάγκη, σύμφωνα με ιατρική συνταγή» και να γίνει «ένταξη των φαρμακοποιών και των φαρμακείων στο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ