Κυριακή 24 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή 24/7
  • Από προηγούμενη πολυφωνική συνάντηση στην Παλιά Σαγιάδα
    Από προηγούμενη πολυφωνική συνάντηση στην Παλιά Σαγιάδα
    Μουσική παράσταση του Γιάννη Ζουγανέλη, στο Αττικό Θέατρο (Αττικό Αλσος, Γαλάτσι). Μαζί του ο συνθέτης Μίλτος Σελητσανιώτης και η Ελεονόρα Ζουγανέλη. Είσοδος ελεύθερη. Εναρξη 9μ.μ.
Δευτέρα 25/7
  • Ο «Κοριολανός» του Σαίξπηρ θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο, σήμερα και αύριο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη. Τα σκηνικά είναι του Απόστολου Βέττα, τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ, η μουσική του Κώστα Κακογιάννη. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μάρθα Βούρτση, Γιάννης Βόγλης, Γιώργος Κέντρος, Νίκος Αρβανίτης, Νίκος Χατζόπουλος, Μάνος Βακούσης, Τατιάνα Παπαμόσχου κ.ά.
  • «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή από το «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» στο Θέατρο Πέτρας. Μετάφραση K. X. Μύρη, σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, μουσική Γκόραν Μπρέγκοβιτς, σκηνικά Πάβελ Ντομπρζίτσκι, κοστούμια Εμα Ριότ, φωτισμούς Ζαν Καλμάν, χορογραφίες Τζέιμς Γκίμπσον, κίνηση Βίκυς Παναγιωτάκη. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Νόνικα Γαληνέα, Τάσος Χαλκιάς, Αρτό Απαρτιάν, Χρήστος Ευθυμίου, Γιώργος Ζιόβας, Γιάννης Κοτσαρίνης, Νίκος Αναστασόπουλος. Κορυφαίος του Χορού ο Γιώργος Νταλάρας.
  • Συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Θέατρο Λυκαβηττού (9μ.μ.) για την υποστήριξη των σκοπών της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Τον συνοδεύουν οι: Εύη Σιαμαντά, Ανδρέας Σμυρνάκης, Σοφία Μαραγκού.
  • Β. Παπακωνσταντίνου
    Β. Παπακωνσταντίνου
    Ο Θεατρικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα), σήμερα (8.30μ.μ.) και αύριο και μεθαύριο (9.30μ.μ.) τον χοροθεατρικό αυτοσχεδιασμό «Εκ δρυός και πέτρας». Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη 26/7
  • «Ζωγραφιές» του Τάσου Ζωγράφου περιλαμβάνει η έκθεση, που φιλοξενείται στο χώρο τέχνης «Πολύτροπον» (Κάστρο Αγ. Γεωργίου, Κεφαλονιά). Ο ονειρικός κόσμος του καλλιτέχνη αντλεί τα μοτίβα και τα σύμβολά του από τη λαϊκή μας παράδοση, με στόχο να τα προσαρμόσει στη σύγχρονη εποχή. Φτερωτοί νέοι, αλληγορικές προσωποποιήσεις του Ερωτα ή των ανέμων, νεοκλασικά, Σειρήνες (γοργόνες), πλοία, σκιάχτρα, πορτοκαλιές, κυπαρίσσια, βότσαλα, πλακόστρωτες αυλές, λουλούδια, παλιές φωτογραφικές μηχανές, πλοία, γιρλάντες, λευκές αυλόπορτες και σιδερένιες πόρτες, περιβάλλουν γυμνές γυναίκες, διάσημα ζευγάρια της Ιστορίας, παλιότερους και σύγχρονους επαναστάτες κι αγωνιστές.
Τετάρτη 27/7
  • «Μίμης Πλέσσας, 50 χρόνια δρόμος» είναι ο τίτλος της συναυλίας, που φιλοξενείται (9.30μ.μ.) στο Σαϊνοπούλειο στη Σπάρτη. Στο πιάνο, ο συνθέτης μαζί με μια ομάδα μουσικών και ερμηνευτών, θα παρουσιάσουν αγαπημένα τραγούδια.
  • «Οιδίπους Τύραννος» στο Θέατρο Πέτρας
    «Οιδίπους Τύραννος» στο Θέατρο Πέτρας
    Εργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, κατασκευές και βίντεο, περιλαμβάνει η έκθεση «12 καλλιτέχνες, Διαδρομές...12», που φιλοξενείται στο Ενετικό Φρούριο «Φορτέτζα», στο πλαίσιο του «19ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου». Εκτίθενται δημιουργίες των: Κ. Καλφούντζου, Ε. Καραγιάννη, Χρ. Καραδάκη, Μ. Μαραβελάκη, Ειρ. Μονιάκη, Ε. Μουρτζανού, Σ. Μπόνη, Α. Περράκη, Χρ. Σκεπετζή, Β. Χαράτση, Μ. Παπαγιαννάκη και Α. Τσίντζου.
Πέμπτη 28/7
  • Από την Ιεροπηγή Καστοριάς ξεκινά το ...καραβάνι της Πολυφωνίας. Η 7η Διεθνής Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού, το μελωδικό ταξίδι σε όλη την παραμεθόρια Ηπειρο και Δυτική Μακεδονία θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Αυγούστου.
Παρασκευή 29/7
  • Το αγγλόφωνο έργο του Μάνου Χατζιδάκι «Reflections» παρουσιάζουν οι «Raining Pleasure», στις 9μ.μ., στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου.
  • Στο Αττικό Θέατρο (Αττικό Αλσος, Γαλάτσι) η καλλιτεχνική εταιρεία «Πολύμνια» παρουσιάζει αξέχαστες αθηναϊκές μελωδίες. Είσοδος ελεύθερη. Εναρξη 9μ.μ.
Σάββατο 30/7
  • Μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου, η Rhilharmonia Orchestra, που φέτος γιορτάζει τα 50 της χρόνια, εμφανίζεται σήμερα και αύριο στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στη σημερινή της συναυλία με μαέστρο τον Jukka Pekka Saraste θα ερμηνεύσει έργα Μεσσιάν, Ντεμπισύ και Προκόφιεφ.
  • Εργο του Αλ. Τσίντζου
    Εργο του Αλ. Τσίντζου
    Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δίνει συναυλία στο Αντίρριο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ