Παρασκευή 22 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Συμπτώματα οξείας γαστρεντερίτιδας έχουν παρουσιαστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου από την περασμένη Τρίτη έως και χτες σε 81 άτομα συνολικά (56 ασθενείς, 16 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου και 9 συνοδοί).

Το γεγονός αρχικά προκάλεσε έντονη αναστάτωση, αφού κανείς δε γνώριζε την αιτία που προκάλεσε τα συμπτώματα αυτά. Ολοι οι ασθενείς υποβλήθηκαν άμεσα σε εξετάσεις από την επιτροπή λοιμώξεων του Νοσοκομείου. Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σημειώθηκαν σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου, εκτός της παιδιατρικής.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά από τη διοίκηση του Νοσοκομείου είχε θεωρηθεί ως απίθανο το ενδεχόμενο η γαστρεντερίτιδα να προήλθε από τρόφιμα, σύμφωνα με τον καθηγητή Τοξικολογίας του ΠΑΓΝΗ Αχιλλέα Γκίκα και τις εξετάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι είναι βακτηριακής προέλευσης γαστρεντερίτιδα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο για σαλμονέλα.

Το υπουργείο Υγείας ενημερώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου για το γεγονός αυτό και αμέσως έδωσε εντολή για Ενορκη Διοικητική Εξέταση, με σκοπό να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ