Κυριακή 24 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τι διεκδικούμε

Με γοργούς ρυθμούς προετοιμάζεται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κόμματος, που θα γίνει το φθινόπωρο, με θέμα: «Η δράση του Κόμματος για τα προβλήματα της νεολαίας - Η στήριξη της ΚΝΕ». Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Ανάμεσα σε άλλα οι Θέσεις της ΚΕ καταγράφουν όσα πρέπει να διεκδικήσει η εργαζόμενη νεολαία.

«Διεκδικούμε, τονίζεται, το δικαίωμα σε σταθερή εργασία για όλους τους νέους που βρίσκονται σε ηλικία ικανή για εργασία (μετά τα 18) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε κατά του καπιταλιστικού συστήματος, που μαζικά καταστρέφει νέους ανθρώπους, πετώντας τους έξω από την παραγωγική διαδικασία στην πιο δημιουργική στιγμή της ζωής τους. Αγωνιζόμαστε κατά της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στους εργασιακούς χώρους με αιχμή παραβιάσεις εργατικών δικαιωμάτων, καταστρατήγηση συλλογικών συμβάσεων, ωραρίου, απλήρωτη δουλιά, έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, εργοδοτική τρομοκρατία, με πρώτα θύματα τους νέους που μπαίνουν τώρα στην παραγωγή και τους νέους μετανάστες.

Διεκδικούμε: Σταθερή εργασία με 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. 1.200 ευρώ πρώτο μισθό. Ελεύθερο χρόνο σαν απαραίτητη προϋπόθεση για την ωρίμανση και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου, την εξασφάλιση του δικαιώματός του στην κοινωνική ζωή και δράση και να κάνει οικογένεια. Την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση της ομηρίας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και την αυτόματη μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Διεκδικούμε τη μείωση των ορίων συνταξιοδοτικής ηλικίας. Παλεύουμε για ουσιαστική προστασία του δικαιώματος στη συνδικαλιστική δράση, του δικαιώματος στην απεργία.

Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρονται ακόμα στους άνεργους νέους:

«Διεκδικούμε - επισημαίνεται - μέτρα προστασίας τους μέχρι να βρουν δουλιά: Επιδότηση στο 80% του βασικού μισθού, χωρίς καμία προϋπόθεση από την 1η μέρα ανεργίας. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βιβλιάριο ασθενείας σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιδότηση ενοικίου για τους νέους και τις νέες άνεργες που νοικιάζουν σπίτι. "Πάγωμα" των δανείων στη διάρκεια της ανεργίας. Οι μέρες ανεργίας να ασφαλίζονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ