Σάββατο 23 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Οικονομικές ατασθαλίες στο ΤΣΜΕΔΕ

Οικονομικές ατασθαλίες από τη μη τήρηση των σχετικών διατάξεων που διέπουν τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και τον Κανονισμό Περίθαλψης του ΤΣΜΕΔΕ, του Ταμείου των μηχανικών, διαπίστωσε το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ύστερα από επιθεώρηση - έλεγχο που διενήργησε στο Παράρτημα Αγ. Παρασκευής καθώς και στις λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες, με αντικείμενο τη λειτουργία των Διευθύνσεων Κλάδου Υγείας Τεχνικών και Υγειονομικού.

Ειδικότερα το ΣΕΕΔΔ - όπως προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωσή του - διαπίστωσε ότι στο ΤΣΜΕΔΕ:

Εξοφλούνται εντάλματα με πολύ μικρή έως μηδενική συμμετοχή των ασφαλισμένων, χωρίς να προκύπτει από ιατρική γνωμάτευση ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ότι πρόκειται για χρόνιο νόσημα.

Εχουν εκδοθεί και εγκριθεί από τον ελεγκτή - ιατρό εντάλματα πληρωμής με πλασματικές δαπάνες (προφανώς σε συνεργασία με συναδέλφους του ιατρούς και φαρμακοποιούς) σε βάρος του Ασφαλιστικού Οργανισμού πιστώνοντας συγχρόνως την ατομική μερίδα ανυποψίαστων ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ.

Εχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμής με μοναδικά επισυναπτόμενα δικαιολογητικά αποδείξεις ταμειακής μηχανής συγκεκριμένων και ίδιων φαρμακείων, οι οποίες έχουν εκδοθεί την ίδια ημερομηνία με ελάχιστη διαφορά ώρας και με την περιγραφή «φάρμακα», χωρίς ονομαστική αναφορά τόσο στον ασθενή ασφαλισμένο όσο και στα φαρμακευτικά σκευάσματα που χορηγούνται.

Εξοφλούνται εντάλματα με δαπάνες φαρμάκων που ανέρχονται σε πολύ υψηλά ποσά, χωρίς να συνοδεύονται από ιατρική συνταγή και γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού κ.ά.

Κατόπιν όλων αυτών το ΣΕΕΔΔ προτείνει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΤΣΜΕΔΕ να ασκήσει δίωξη κατά παντός υπευθύνου και το Πόρισμα ΕΔΕ της υπόθεσης να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ