Σάββατο 23 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Θέλουν πιο «ευλύγιστο» αστικό κράτος

Θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με έμφαση στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση - που αποτελεί φλέγον ζήτημα για την ελευθερία κίνησης, δράσης και αποδοτικότητας του κεφαλαίου - συζήτησαν κατά τη χτεσινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο αρμόδιος υπουργό Πρ. Παυλόπουλος.

O τελευταίος μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε πως παρουσίασε έναν απολογισμό στον πρωθυπουργό «του πώς έχουμε βαδίσει μέχρι σήμερα σε ορισμένα ζητήματα τα οποία έχουν αποδώσει» και τον ενημέρωσε για την προώθηση της μηχανοργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης και ιδίως τη μηχανοργάνωση που αφορά την Εθνική Διαδικτυακή Πύλη «ΕΡΜΗΣ» και τον τρόπο που αυτή σχεδιάζεται να λειτουργήσει. Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας: «Θα προχωρήσουμε υιοθετώντας και όποιες άλλες θεσμικές μεταβολές χρειάζονται, ώστε, μέχρι το τέλος του 2006, τα αποτελέσματα για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας να είναι όχι μόνον ορατά, αλλά να μπορούν και να αποτιμηθούν στην πράξη».

Χτες επίσης ο Πρ. Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθ. Νάκος συναντήθηκαν με τη νεοεκλεγμένη Εκτελεστική Επιτροπή του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ). Μετά το τέλος της συνάντησης και οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν ώστε να δοθούν οι καλύτερες λύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ