Σάββατο 23 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Επιχείρηση αποπροσανατολισμού

Ακόμα μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζομένων και εγκλωβισμού τους στο δικομματικό «σκυλοκαυγά» ήταν η χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υπουργός Απασχόλησης, για να απαντήσει στις «κατηγορίες» στελεχών του ΠΑΣΟΚ!

Ο υπουργός επικεντρώθηκε στο αν το νομοσχέδιο ενισχύει ή όχι το διευθυντικό δικαίωμα. Ομως ο πραγματικός στόχος του ήταν να μη συζητηθούν, οι τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει το νομοσχέδιο στις συνθήκες εργασίας και ζωής των εργαζομένων. Επιπτώσεις που έχουν να κάνουν: Με το σαρωτικό χτύπημα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας μέσω των πρόσθετων διευκολύνσεων που παρέχουν τα άρθρα του νομοσχεδίου για την προώθηση και γενίκευση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Με τη μείωση της υπερωριακής αμοιβής. Μέτρα που καταργούν το 8ωρο και το 7ωρο, που αυξάνουν την απλήρωτη εργασία, είτε με «διευθυντικό δικαίωμα» είτε χωρίς αυτό.

Ακόμα, απέφυγε να τοποθετηθεί ακριβώς σε ποιες επιχειρήσεις θα εφαρμοστεί η προσθήκη που έκανε στο νομοσχέδιο. Η προσθήκη προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι σε μικρές επιχειρήσεις - όπου δεν υπάρχει σωματείο - θα υποχρεώνονται με το «πιστόλι στο κρόταφο» να προχωρούν σε ατομική συμφωνία με τον εργοδότη για την εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, χωρίς καν τη γνώμη του κλαδικού σωματείου. Σχετικά με το ζήτημα των εργοδοτικών εισφορών στο χώρο του Τύπου ο υπουργός είπε ότι αποσύρει το σχετικό άρθρο, το οποίο όμως θα επαναφέρει μέσω άλλου νομοθετήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ