Τετάρτη 27 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ: «"Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με το ερώτημα εάν οι πολιτικές ηγεσίες καταλαβαίνουν και εκφράζουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, εάν ακούνε τη φωνή και την αγωνία τους", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου υποκατάστασης και συρρίκνωσης της πολιτικής εξουσίας, από εξωθεσμικά κέντρα» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ... «Ηταν Βραζιλιάνος. Ως εκ τούτου, μελαχρινός. Ζούσε στο Λονδίνο εδώ και τρία χρόνια. Η μοίρα το 'φερε να βγει από σπίτι που εθεωρείτο "ύποπτο". Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του από τις σφαίρες των Βρετανών αστυνομικών που τον γάζωσαν εν ψυχρώ στο μετρό της πόλης θεωρώντας τον τρομοκράτη. Τώρα η Σκότλαντ Γιαρντ λέει "μας συγχωρείτε λάθος" αλλά δεν αίρει την πρωτοφανή στα χρονικά της χώρας εντολή "πυροβολείτε μέχρι θανάτου όποιον σας φαίνεται ύποπτος (διαταγή shoot to kill)» (η Ειρήνη Καρανασοπούλου στα «ΝΕΑ»).

«ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ, ΓΟΥΟΤΣΟΝ»: «Ο άτυχος Βραζιλιάνος βρέθηκε αντιμέτωπος στο σταθμό του μετρό με ενόπλους που είχαν πολιτική περιβολή και τίποτε δεν έδειχνε ότι ήταν αστυνομικοί. Πανικοβλήθηκε και το έβαλε στα πόδια καταδιωκόμενος από τους ενόπλους, ένας από τους οποίους τον ποδοπάτησε και τον πυροβόλησε πέντε φορές στο κεφάλι. Αν ο "ύποπτος" ήταν καμικάζι, αντί να προσπαθήσει να διαφύγει, θα πυροδοτούσε τον μηχανισμό με τα εκρηκτικά για να εκτελέσει την αποστολή του» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΤΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ» ΚΙ ΑΥΤΟΣ; «Το ερώτημα είναι ποια πλειοψηφία θα μπορούσε να στηρίξει μια άλλη πρόταση. Η μόνη οπτική που νομίζω ότι υπάρχει είναι αυτή της σύγχρονης Αριστεράς, έξω από τα κλασικά στερεότυπα. Δεν μπορείς να απευθύνεσαι στους νέους εκλογείς με τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα» (ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»: «Εδώ και δεκαπέντε χρόνια, η Ρόκε διεξάγει ανένδοτο αγώνα κατά του καθεστώτος του Φιντέλ Κάστρο και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να δεχτεί την υποστήριξη της Ουάσιγκτον (...) για το καθεστώς είναι μία "μισθοφόρος" στην υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (...) η Ρόκε υποστηρίζει την εγκαθίδρυση δημοκρατικού καθεστώτος με οικονομία της αγοράς (...) δυτικοί διπλωμάτες που την έχουν συναντήσει λένε πως "θα πρέπει να τη λογαριάζει κανείς" για την εποχή μετά τον Φιντέλ Κάστρο» (ο Γ. Αγγελόπουλος στα «ΝΕΑ»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» ο διάσημος κομμμουνιστής αρχιτέκτονας Νιμέγερ (2012-12-07 00:00:00.0)
Επιστολές από τους Λάχε και Ρόκε (2009-03-06 00:00:00.0)
ΕΝΑΣ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΕΙ (2006-07-06 00:00:00.0)
«Ερχονται μεγάλες μάχες...» (2003-06-10 00:00:00.0)
Πιστοί στο δρόμο της Επανάστασης (1998-02-26 00:00:00.0)
Αντικομμουνιστικός προεκλογικός οίστρος (1996-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ