Τετάρτη 27 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ακόμα πιο ισχυρό το ΠΑΜΕ

Ηταν μια μάχη που δόθηκε με επιτυχία η χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση, με τις μαζικές μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες των εργαζομένων μαζί με το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σ' όλη την Ελλάδα. Μάχη, που έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα όλο το προηγούμενο διάστημα, οργώνοντας καθημερινά, χωρίς αναπαμό, χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό, τους τόπους δουλιάς, τα εργοστάσια, παντού όπου ζουν και δουλεύουν οι εργάτες και οι οικογένειές τους, για να δοθεί ένα βροντερό μήνυμα στην πολιτική της κυβέρνησης και στην πλουτοκρατία. Η μάχη δόθηκε κόντρα στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, οι οποίες, στην πράξη, βάζουν πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα, στα πλαίσια του κοινωνικού εταιρισμού.

Και έδειξε ότι όλο και περισσότεροι εργάτες, εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα καταδικάζουν τις αντεργατικές πολιτικές, που πάνε να βάλουν ταφόπλακα στο 8ωρο και το 7ωρο, με τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου και τη μείωση της αμοιβής των υπερωριών, την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και τα άλλα αντεργατικά μέτρα. Ολο και περισσότεροι εμπιστεύονται το ΠΑΜΕ.

Αυτή η κινητοποίηση δείχνει και τις μεγάλες δυνατότητες για την προοπτική, ότι μπορούμε! Μπορούμε να δυσκολέψουμε τους κεφαλαιοκράτες και τα κόμματά τους να περάσουν τα αντεργατικά τους μέτρα. Από δω και πέρα, χρειάζεται, όχι απλώς να συνεχιστούν οι ταξικοί αγώνες, αλλά γνωρίζοντας πως θα γίνονται όλο και σκληρότεροι, σ' όλα τα μέτωπα, για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα, για να αχρηστευτούν στη ζωή, να μην περπατήσουν, να υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση των εργατών, αποφασιστική συσπείρωση στον ταξικό πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, η πείρα από τη δουλιά του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων, δουλιά με πείσμα μέσα στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις, στους τόπους δουλιάς, παντού, είναι πολύτιμη για να προετοιμάζονται οι νέοι πιο σκληροί αγώνες άμεσα και στη συνέχεια. Ετσι θα ανατρέπεται το κλίμα ηττοπάθειας και συμβιβασμού, που καλλιεργούν οι ξεπουλημένες ηγεσίες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Θα ενισχύεται το πνεύμα της αποφασιστικότητας των εργαζομένων να μην επιτρέψουν να περάσουν τα καταστροφικά για τη λαϊκή - εργατική οικογένεια μέτρα. Να τα ανατρέψουν στη ζωή. Γιατί πρόκειται για το σήμερα και το αύριο, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τη διεκδίκηση αιτημάτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής - εργατικής οικογένειας.

Ο αγώνας είναι δύσκολος και μακρόχρονος. Θα γίνεται, όμως, τόσο πιο αποτελεσματικός και θα ενισχύεται, όσο ισχυροποιείται το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, όσο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ενισχύει τον ταξικό του προσανατολισμό, με την ταυτόχρονη αποδυνάμωση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι εργαζόμενοι, από την ίδια τους την πείρα, οφείλουν, βγάζοντας τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα, να συνειδητοποιήσουν, ακόμα, πως χρειάζεται η αποδυνάμωση συνολικά των κομμάτων της πλουτοκρατίας, η εγκατάλειψη μαζικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η ενίσχυση του ΚΚΕ για την προώθηση του δικού τους Μετώπου πάλης, του αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού Μετώπου. Για Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία, που θα αναπτύσσεται με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ