Τετάρτη 27 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στο δρόμο θα κριθεί το δίκιο

Ισχυρή παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

Οι εργαζόμενοι στην Πελοπόννησο, στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο που είναι συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ έδωσαν μια ακόμη απάντηση απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και, ταυτόχρονα, υπόσχεση πως τα συγκεκριμένα μέτρα θα καταργηθούν στην πράξη από τη συντονισμένη αντίδραση και το μαζικό αγώνα των εργαζομένων.

Στον αντίποδα, οι ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων στην Πελοπόννησο έδειξαν το πραγματικό εργοδοτικό και κυβερνητικό τους πρόσωπο. Κατάφεραν, για μια ακόμη φορά, να εκφυλίσουν την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που οι ίδιοι προκήρυξαν, καθώς η συμμετοχή σε αυτές κυμάνθηκε από... τέσσερα έως 15 άτομα!!! Εξαίρεση, αν μπορεί να την αναφέρει κανείς ως τέτοια, αποτέλεσε η Πάτρα που η συγκέντρωσή της δεν ξεπέρασε τα ...150 άτομα.

Είναι χαρακτηριστικό πως όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ - κυρίως σε ό,τι αφορά την Πάτρα - έχουν πλειοψηφία ή ισχυρή παρέμβαση σε χώρους δουλιάς (Μέταλλο, Ιματισμός, Κατασκευές και σε ορισμένα μεγάλα εργοστάσια, όπως, ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ 3Ε, ΑΛΟΥΚΑΝΚΟ, ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ) οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργία, ενώ υπήρξαν και απεργιακές περιφρουρήσεις σε αρκετούς χώρους δουλιάς.

Στην Πάτρα, οι απεργοί προχώρησαν σε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Νωρίτερα, στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου, η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία έγινε και στο Αίγιο.

Στην Καλαμάτα, η δυναμική πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έκλεισε στο πέρασμά της και το κατάστημα «Κωτσόβολος». Το ίδιο συνέβη και στον Πύργο όπου έκλεισαν διαδοχικά το κατάστημα «Κωτσόβολος» και τη «Γενική Τράπεζα», ενώ στη συνέχεια σταμάτησαν εργολάβο που είχε αναλάβει να πεζοδρομήσει τμήμα της πόλης. Μάλιστα, ο τελευταίος, κάλεσε και την αστυνομία, η οποία με προκλητικό τρόπο μπήκε ανάμεσα στην πορεία θέλοντας να διευθετήσει τη... διαφορά.

Στο Ναύπλιο, οι απεργοί περιφρούρησαν το ξενοδοχείο «Αμφιτρύωνας» και κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε έκλεισαν τα καταστήματα «Βαρνακιώτης», «Ατλάντικ», «Μαρινόπουλος». Στην Κόρινθο, αρκετά εργοστάσια (Λάντις, Φούλγκορ, Μουρίκης κ.ά.) κατέβηκαν σε απεργία, ενώ μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν για ώρα το σούπερ - μάρκετ «Γαλαξίας». Στην Τρίπολη η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία.

Στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά

Στη Ζάκυνθο, εργαζόμενοι και αλλοδαποί εργάτες με μπροστάρηδες μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ προχώρησαν από τα χαράματα στην κατάληψη της Νομαρχίας. Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου πρωτοστατεί στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων καθώς με απόφασή του έχει κηρύξει όλο το νησί τουριστικό, με αποτέλεσμα να έχει υπονομευτεί η κυριακάτικη αργία, καθώς επιτρέπει στα καταστήματα με αυτό τον τρόπο να παραμένουν ανοιχτά και την Κυριακή. Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία έγινε το πρωί και στην Κεφαλονιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ