Σάββατο 30 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική βραδιά με τον Λ. Χαλκιά

O Λάκης Χαλκιάς συμμετέχει στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, με μια λαϊκή συναυλία με τον τίτλο: «Ελληνική μουσική βραδιά», στο Θέατρο «Αττικού Αλσους», τη Δευτέρα, στις 21.00, με είσοδο ελεύθερη.

Ο Λάκης Χαλκιάς και οι συνεργάτες του θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με ανθολογίες που χαρακτήρισαν το ελληνικό τραγούδι στον εικοστό αιώνα. Ο λαϊκός ερμηνευτής, που έδωσε ένα ισχυρό στίγμα στα 70ς, με τις ερμηνείες του, ιδίως αυτές σε κύκλους τραγουδιών του Γιάννη Μαρκόπουλου, και άλλων μεγάλων συνθετών μας, αλλά και εκπροσώπησε ως νεότερη γενιά τη μεγάλη μουσική οικογένεια των Χαλκιάδων με παραδοσιακό ρεπερτόριο, θα μας χαρίσει μια βραδιά γεμάτη εικόνες όλων των εποχών που ευτύχησε να τραγουδήσει. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες.

Πρώτο μέρος, με το προσωπικό ρεπερτόριο του Λάκη Χαλκιά, αλλά και συνεργασίες του με συνθέτες και ποιητές, καθώς και επιλογές από το ευρύτερο έργο των: Μαρκόπουλου, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου και άλλων. Στο δεύτερο μέρος, αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι και μάλιστα με έμφαση στους μεγάλους λαϊκούς μας συνθέτες Βασίλη Τσιτσάνη και Απόστολο Καλδάρα.

Στο τρίτο μέρος, ο Χαλκιάς επιστρέφει στις ρίζες, με μια ανθολογία από παραδοσιακά της Ηπείρου από το νέο του δίσκο «36 τραγούδια της Ηπείρου», όπως και άλλων περιοχών της Ελλάδας. Μαζί του τραγουδούν η Κατερίνα Ροκκά και ο Γιώργος Δανέζης. Τη Διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο Χρήστος Χαλκιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ