Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Μαχητική συνέχεια

Με αποφασιστικότητα και μαχητικά συνεχίζουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις οι μαθητές στη Στερεά - Εύβοια, ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων τους και την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης. Κόντρα στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία, τις παρεμβάσεις εισαγγελέων και τις αστυνομικές απειλές, οι μαθητές δίνουν αγώνα αξιοπρέπειας και περιφρούρησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα, σε Χαλκίδα, Λαμία και άλλες πόλεις από την ερχόμενη Δευτέρα θα ανέβει το «θερμόμετρο» των αγώνων με κορυφαίο γεγονός το παμμαθητικό συλλαλητήριο στις 14 του Νοέμβρη.

Στα πλαίσια αυτά, χτες, πραγματοποιήθηκε αποχή και μεγάλο και δυναμικό συλλαλητήριο μαθητών από τα 1ο, 3ο και 4ο Λύκεια και 1ο ΤΕΕ Λαμίας, ενώ στις 10 το βράδυ συνεδρίασε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων.

Στη Χαλκίδα οι μαθητές ετοιμάζονται για κλιμάκωση του αγώνα τους από τη Δευτέρα, με καταλήψεις, αποχές, συλλαλητήρια και μπαλόνια, απαντώντας στον κυβερνητικό αυταρχισμό και τη χρησιμοποίηση βίας. Χτες το βράδυ συνεδρίασε το Συντονιστικό Αγώνα, αντιπροσωπεία του οποίου θα συμμετέχει την Κυριακή στην πανελλαδική συνάντηση της Αθήνας. Και στην επαρχία, όμως, οι μαθητές μέσα από Γενικές Συνελεύσεις παίρνουν αποφάσεις αγώνα.

Στην Κύμη, οι μαθητές του Λυκείου με αποχή και κατάληψη όλη τη βδομάδα «σπάσανε» τον «τσαμπουκά» της κυβέρνησης, αποφασισμένοι να συνεχίσουν. Το ίδιο έγινε και στο Αλιβέρι, στην Κάρυστο και το Μαντούδι. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εύβοιας της ΚΝΕ χαιρετίζει τις μεγαλειώδης κινητοποιήσεις των μαθητών «που απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δε φοβούνται τη χούντα και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, η οποία θέλει να βάλει στο γύψο την παιδεία και να κλείσει το στόμα των νέων ανθρώπων».

Ψήφισμα συμπαράστασης - έκκλησης εξέδωσε η «Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Εύβοιας», με το οποίο καταδικάζεται «με οργή και αγανάκτηση η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που ξεπερνάει κάθε όριο και θυμίζει τις πιο μαύρες εποχές...». Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί όλους τους φορείς των εργαζομένων να αντιδράσουν τώρα, που κρίνεται το μέλλον της νεολαίας μας».

Με την ίδια ένταση, συντονίζοντας την πάλη τους, με τους μαθητές, οι σπουδαστές του ΤΕΙ Λαμίας (Παράρτημα Αμφισσας) του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων, συνεχίζουν την κατάληψη, ενώ τη Δευτέρα πραγματοποιούν νέα Γενική Συνέλευση. Αιτήματά τους είναι η κατασκευή κτιρίου ΤΕΙ, σίτιση και στέγαση για όλους, μόνιμους καθηγητές, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων.

Με ομόφωνη απόφασή της η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Αμφισσας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και θεωρεί ότι τα αιτήματα των σπουδαστών είναι στο σύνολό τους υπάρχοντα και δίκαια και καλεί τους αρμόδιους φορείς για την επίλυσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ